-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 28 november 2009

Paul Michiels in Merksplas

Terwijl Jan Leyers op het tv verjaardagsfeestje van Bart Peeters was, stonden wij in Merksplas voor een privé optreden van Paul Michiels.

Al bij aanvang vertelde Paul dat hij voor de tweede keer grootvader was geworden. Een kleinzoon dit keer. Volgens hem is het heel belangrijk om de stamboom verder te zetten. We veronderstellen dus dat het om een zoon van een zoon gaat.

“De kunstvrienden” is een zaaltje dat dateert van 1893 en deel uitmaakte van wat men vroeger “de kolonie” noemde. Heel mooi gerestaureerd, krijgt het helemaal die glans van vroegere tijden terug. Zonde dat niet meer van die oude gebouwen op deze manier worden aangepakt.

Samen met Hervé Martens, een piepjonge nieuwe drummer, Chris De Nauw en de Rotterdamse Backing vocal, spat het enthousiasme in het rond. Polle is in vorm maar wanneer is hij dat eigenlijk niet? Het is nog altijd gek om de Soulsister Songs zoals, Way to your Heart, Tell me what it takes en She’s gone te horen zonder Jan. Onbewust kijk je bij nananananananana toch opzij en denk je : och ja, vriend Jan is er niet bij.

Paul brengt een aantal liedjes uit zijn solo-cd “Magic in the House” die me keer na keer weer frisser doen klinken. Ook komen er een heleboel covers aan bod.

Ik waag een poging :
Fragile – Sting
Oh Carol – Neil Sedaka
Birddog – Everly Brothers
Peggy Sue – Buddy Holly
Time after Time – Cindy Lauper
Let’s twist again – Chubby Checker
Every Breath you Take – The Police
Forever Young – Alphaville
Het Kan niet Zijn – Will Tura
Believer – Neil Diamond
Georgia on my Mind – Ray Charles

Het is steeds een voorrecht om deze Vlaamse Artiest met internationale klasse live aan het werk te mogen zien. We kijken alweer uit naar de volgende datum op het agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten