-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 22 augustus 2011

Mats Wilander @ Optima Open Knokke


In de kwartfinale van de Davis Cup in 1982, verloor Wilander van John McEnroe, in een partij die 6 uur en 22 minuten duurde. Dat is nog steeds de langste partij in de geschiedenis van de Davis Cup. Het is niet meer de langste partij ooit. Dat was de wedstrijd tussen John Isner en Nicolas Mahut in de tweede ronde op Wimbledon. Een partij van 11 uur en 5 minuten.
Wilander bereikte in september 1988 de 1ste plaats op de wereldranglijst van de ATP en behield die positie 20 weken tot januari 1989.

Momenteel wordt mede door Wilander het programma 'Game, Set and Mats' gepresenteerd op de sportzender Eurosport. Hierin geeft hij commentaar op de gebeurtenissen van de dag gedurende Grand Slams.Wilander woont reeds vele jaren in de US en heeft momenteel met vrouw en (4) kinderen zijn thuisbasis in Idaho. Van zijn Zweedse aksent is helemaal niets meer overgebleven. De Amerikaanse tongval heeft helemaal de bovenhand gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten