-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 8 juli 2013

Turnhout viert feest

Met ‘Straatartiesten op de Grote Markt’viert de stad het feest van de Vlaamse Gemeenschap met een programma voor jong én oud. Een programma boordevol circus, straattheater, acrobatie en vooral veel, heel veel humor.
Laat je aangenaam verrassen op het Salon van Turnhout. Rijd je (klein)kinderen rond in zeepkisten of laat je zelf rijden in de kleinste taxi-bus ooit.
Geniet van rebelse Flamencodanseressen en het zotste wandelorkest van Vlaanderen. Speel mee in een fotoroman en maak kennis met Mono de Monkey, Slakkenman, Die Knedende Damen en de ietwat vreemde slagersfamilie Bacul. Afsluiten doen we met Collectif Malunés: circusgeweld van de bovenste plank.
De oude meubels van oma en opa werden omgetoverd tot het mafste wagenpark van het land. Kasten, bedden, nachtkastjes, grote en kleine tafels moesten eraan geloven, maar ze herleven nu als ware racewagentjes, met blikken trommels als lichten, oude nummerplaten en een opgeschilderd volgnummer.
Geschikt voor alle leeftijden én voorzien van passend commentaar...

Boucherie Bacul

doorlopend van 16u tot 20u

Boucherie Bacul is een ouderwetse slagerskraam waarin en waarrond niets is wat het lijkt. Binnenin oogt de wagen ouderwets en onderkomen, een echte slagerskraam maar zonder vlees. Al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen... De vreemde uitbaters van deze wondere kraam zijn de tweelingzusters Bacul en un broers André en Cois. De onbehouwen familie Bacul brengt hun morbide en vooral waanzinnige waar aan de man maar daarvoor gebruiken ze wel zeer eigenaardige technieken.

Circusworkshops

Showmann & Co (BE) - doorlopend van 15u tot 18u

Showmann & Co verzorgt doorlopend circusworkshops. Maak spelenderwijs kennis met verschillene circustechnieken zoals jongleren, evenwicht en acrobatie.

Duo Amoretto

doorlopend van 16u tot 21u
U hoeft ze niet te zoeken, deze meester en meesteres in de edele kunst van het verleiden, zij vinden u wel! Ze doen u een aanbod dat u niet kunt weerstaan. U kunt kiezen tussen romantische poëzie, liefdesgedichten of amoureuze verzen... De poëzie van dit tokkelende duo is wulps, innemend, charmant, lief, wat u maar wenst. Ze brengen hulde aan alle dames en heren binnen hun bereik. Menig hart zal sneller slaan, veroverd en / of gebroken worden (inclusief het hunne wat het laatste betreft). Mannen, houdt u vrouw in de gaten! Dames, verlies uw man niet niet uit het oog.

Die Verdammte Spielerei

 doorlopend van 15u tot 20u
Die Verdammte Spielerei, dat is met zekerheid het zotste wandelorkest van Vlaanderen. Ze marcheren fier als een fanfare of waggelend als een rij eenden. Maar verloren lopen ze nooit dankzij hun immers actieve en zeer oplettende Herr Kapellmeister.

Hou je ook van die typische fanfaremuziek, polka of evergreens, meezingers of rocksongs. Wel, aarzel dan niet, want Die Verdammte Spielerei zijn misschien wel een beetje getikt, zot of boertig, maar altijd verschrikkelijk virtuoos. Er is slecht één zekerheid… ze zetten het kot altijd op zijn kop.

Anda La Banda

Ga opzij, hier komt Anda La Banda! Om te beginnen: orde en discipline, zoals het echte majorettes betaamt. Gedrild en in de maat demonstreren ze feilloos hun ritmisch benenwerk. Maar ze zijn ook flamenco: pure passie en vuur, felle driften die opborrelen vanuit hun diepste binnenste, gracieus en overweldigend tegelijk. Algauw botst het militaristisch karakter van de majorettenparade met de losgeslagen emoties van de flamenco. Hoe moet dat aflopen? Niet helemaal zonder kleerscheuren, zo blijkt. Flamencodanseressen doe je immers niet zomaar in het gelid lopen en rebellie loert om de hoek…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten