-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 18 oktober 2015

Rob De Nijs vol energie in Lotto Arena

Zo, de setlist loog er niet om gisterenavond in de Lotto Arena. Dat we een energieke Rob De Nijs aan het werk zouden zien, was wel iets wat als een paal boven water stond. Maar liefst 31 liedjes kleurden de playlist. Oké, er waren wat gastoptredens ingelast maar alles in functie van de man die eind dit jaar 73 kaarsjes mag uitblazen en een hitlijst van hier tot in Tokyo op z'n palmares heeft staan.

Kurt Frederickx zelf kroop achter de microfoon om onze Noorderbuur in te leiden en of dat nog niet genoeg mannelijk schoon was, deed ook Urbanus zijn duid in het figuurlijke zakje. Opgedoft in een bloemetjesbehang zoals we dat van hem ondertussen gewoon zijn, vroeg hij ons even te wachten omdat Rob net in Groningen vertrokken was. Hij nam alvast de honneurs waar. 

Al heel erg bij het begin, maakte ook Jan Smit zijn opwachting. Het is best wel bijzonder om twee generaties zangers uit éénzelfde land te zien en horen blenden. Het oude en het nieuwe, de gevestigde waarde met een ondertussen tweede generatie gevestigde waarde. De tijd gaat snel want Jantje werd een Jan en die staat ondertussen ook al heel wat jaartjes op de planken. 

Rob maakt een heel erg ontspannen indruk terwijl de liedjes één voor één de revue passeren. Ik merk dat ik best veel nummers ken en dat kan ook niet anders als je een hele rij cd's van éénzelfde iemand in je (ondertussen antieke) cd kast hebt staan.  
Tijdens het eerste deel van de show komen er zowel heel erg oude als ook nagelnieuwe liedjes op ons toegestroomd : 
Liever Lijf Ouverture ** Ritme van de Regen - Zet een Kaars voor je raam ** LAT ** Zondag / Hou me Vast ** Nieuwe Ruimte ** Het werd Zomer Jan Smit en Rob **Als de Morgen is gekomen **Kapotte Engel **Lied van de oudere Minnaars ** Tegen Beter weten in **Bo ** De Pieper **Nu het om jou gaat** Foto van Vroeger **Rendez- Vous ** Loop in het Licht

Rob heeft ook een hele bende muzikanten mee naar Antwerpen gebracht en niet de minste backing vocals. Dian Senders, Ingrid Simons en onze eigen Danni Caen zorgen ervoor dat alles helemaal "af"klinkt. 

Na een korte pauze gaat het tweede deel van start : 
Engelen Uitgezonderd ** In de Winter ** Eeuwig Jong ** Zonder Jou **Ontmoeting ** Liefde voor Altijd ** Jim **Banger Hart **Baggagedrager ** Een Beetje Meer **Ik Wil je ** Malle Babbe ** Zuster Ursulla / Jan Klaassen **Vreemdeling**Alles wat Ademt 

Hier maken Gers Pardoel en Robert Abigail hun opwachting en brengen uiteraard hun jonge geweld mee op de scene. Het staat dus als een paal boven water dat Rob zeker openstaat voor de jongere generatie en wat zij in hun mars hebben, zonder af te doen aan zijn eigen repertoire dat er uiteraard staat als een huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten