-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 26 februari 2009

Soulsister - Try Out - Scherpenheuvel

Voor een concert van start gaat zijn er repetities, generale repetities en in het beste geval ook één of meerdere try-outs. Vermits Soulsister op 6 maart in de Lotto Arena concerteert, was het dus hoog tijd om aan dit laatste hoofdstuk van voorbereidingen te beginnen. Cultureel Centrum Den Egger was uitgekozen als “place to be”.

Jan en Paul hebben voor de gelegenheid bijna identiek dezelfde muzikale groep uitgenodigd als vorig jaar bij hun reunie concerten . Enkel backing vocal Vivica moet forfait geven wegens verblijf in Los Angels maar wordt schitterend vervangen door Monique. Ook de blazersectie heeft er een nieuw gezicht bij. Voor één van de muzikanten nl. Tom Vanstiphout was het wel een bijzondere avond. Hij is op dinsdag voor de tweede keer vader geworden van een zoon “jef”.

Voor de pauze krijgen we 13 nummers voorgeschoteld die afwisseling bieden tussen “oude krakers” en gloednieuwe songs van de cd CLOSER die sinds eind vorig jaar bij de platenboer te koop wordt aangeboden. “ You get to me” wordt omschreven als de eerste song die Jan en Paul samen geschreven hebben. Hoe lang dit precies geleden is daar heeft Jan een historisch antwoord op : ergens tussen Tsjernobil en the Herald of Free Enterprice! Een aanzet dus om zelf in het collectief geheugen te duiken.

Na een korte pauze gaan de heren gewoon verder op hun elan maar worden de songs iets steviger. Bij “She’s gone” zet Paul zijn ongeëvenaarde twistprestatie neer en van daaruit gaat het enkel crescendo. Als het publiek om bisnummers vraagt, komt er eerst de reactie dat Paul te moe is (de leeftijd volgens Jan). Een paar seconden later staat er dan toch weer een fitte Polle klaar om ons nog eens drie klassiekers voor te schotelen.

Het enige wat we tijdens dit concertje ongeloofelijk gemist hebben, is de oeroude piano van Jan die blijkbaar voor deze reeks toch echt zijn C4 gekregen heeft. Dinsdag aanstaande doen de Soulsiters en hun band het nog eens over in de Warande van Turnhout maar dit onder een besloten voorstelling.

Playlist :
How many waterfalls
Talk about it
Ain’t that simple
Old school loving
Why would I
Lock & Keys
Promises
Facing Love
So long ago
Not looking back
You get to me
Sweat dreamer
Broken

PAUZE

Wishing
Back in a minute
She’s gone
Perfect crime
Every time I hear a love song
Dance for me
All the loving you need
Medley : Heaven sent your here / Fallen Angel
Down Town
The way to your heart
Like a mountain
Tell me what it takes

BISNUMMERS

Changes
Through before we started
Company

Geen opmerkingen:

Een reactie posten