-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 15 maart 2011

Suikerrock opent met Tom Jones & Soulsister

Hij is zonder twijfel één van de populairste artiesten uit de muziekgeschiedenis. Geboren als Thomas Jones Woodward, heeft deze mijnwerkerszoon uit Wales wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht. Met zijn soulvolle stem en geweldige podiumprésence wist hij een gigantische fanbasis op te bouwen. Zijn indrukwekkend repertoire bevat de hits uit de jaren '60 en '70 zoals 'It's Not Unusual', 'Delilah', 'The Green Green Grass Of Home' en 'She's A Lady'. In 1988 gaat hij een samenwerking aan met het hippe Art Of Noise om een cover te maken van Prince's 'Kiss'. In 1999 brengt hij het album 'Reload' uit, een collectie duetten met artiesten als Natalie Imbruglia, Van Morrison, Portishead, The Stereophonics, en Robbie Williams. Het album met de wereldhit 'Sex bomb', werd een nummer 1 hit in het Verenigd Koninkrijk en verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Het hoogtepunt uit zijn carrièrewas ongetwijfeld geridderd worden tot Sir Tom Jones door de Britse koningin Elisabeth II in 2006. Met het vorig jaar lovend onthaalde album 'Praise & Blame', delft Jones in zijn muzikale roots en slaat daarmee een spannende nieuwe richting in.
Het intussen 70-jarige icoon weet de massa nog steeds te begeesteren op gerenommeerde festivals als Glastonbury, Isle of Wight en T in the Park. Op 28 juli speelt Tom Jones voor het eerst in twee jaar terug in België, als top act op de eerste dag van Suikerrock 2011.


De Belgische trots Soulsister, waarvan Tom Jones nog het nummer 'Changes' coverde op het album 'The Lead and How to Swing It', zal met een exclusieve en full-size zomershow de avond openen.
Niet te missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten