-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 19 december 2016

Nigel Kennedy komt voor het eerst sinds 25 jaar naar België

Nigel Kennedy brengt zijn excentrieke mix van klassiek en rock-'n-roll op 7 april naar Stadsschouwburg Antwerpen. Het is het enige concert in België van de wereldvermaarde violist. Zijn vorige optreden in ons land dateert alweer van 25 jaar geleden.

De Britse violist Nigel Kennedy wordt al decennialang geroemd als één van ’s werelds 
grootste virtuozen. Sinds zijn grote doorbraak in 1989 is hij de best verkopende klassieke violist aller tijden.

Kennedy schudde de wereld van de klassieke muziek dooreen met zijn baanbrekende en moderne interpretatie van ‘De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi. De vleug rock-'n-roll waarmee hij het traditionele klassieke werk injecteerde en zijn uitbundige manier van optreden leverden hem de bijnaam 'Jimi Hendrix van de klassieke muziek' op.

Eind oktober 2015 keerde Kennedy terug met een compleet nieuwe opname van 'De Vier Jaargetijden'. Wie luistert naar zijn 'The New Four Seasons' hoort nog altijd Vivaldi's beroemde meesterwerk, maar toch klinkt dit totaal anders dan men gewend is. Hij gaf een nieuwe invulling aan het ritme, het toonpallet en de instrumentatie. Zo schakelde hij over van het clavecimbel, het standaard toetseninstrument uit de barokperiode waarin Vivaldi leefde, naar zijn meer moderne opvolgers, de piano en het hammondorgel en maakte hij ook dankbaar gebruik van een aantal elektrische instrumenten.

Op 7 april zie je de grootmeester live op het podium van Stadsschouwburg Antwerpen. Hij zal er niet enkel zijn 'New Four Seasons' met orkest vertolken, maar ook stukken brengen uit zijn nieuwe album 'My World', dat ter ere van zijn zestigste verjaardag op 23 december verschijnt.


Nigel Kennedy, 'The New Four Seasons', op 7 april in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets via www.stadsschouwburgantwerpen.be of 070 69 11 11 (max. €0,30/min.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten