-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 1 september 2009

Frank Boeyen @ Popwijk 2009



Frank - doopnamen: Franciscus Johannes Maria - Boeijen wordt op 27 november 1957 in de Jacob van Campenstraat in Nijmegen geboren. Hij is de jongste van tien kinderen in een katholiek en maatschappelijke geëngageerd gezin. Muziek speelt al op jonge leeftijd een belangrijke rol - in huize Boeijen wordt veel gezongen en gemusiceerd. Zijn broers zijn fans van artiesten als Bob Dylan en Neil Young, en draaien hun platen veel. Frank luistert gefascineerd mee. Als zijn broer Bart hem de eerste beginselen op de gitaar heeft geleerd, kan hij eindelijk nummers van zijn helden gaan meespelen. Al snel komen er ook eigen nummers bij. Nederlandstalig, want dat is tenslotte de taal waarin hij denkt en praat.

In het voorjaar van 2009 maakt Frank Boeijen even pas op de plaats en gaat enkele weken lang op reis, naar het Oosten waar hij jaren geleden zijn hart verloor. Eenmaal terug in Nederland begint hij aan het schrijven en uitwerken van nieuwe liedjes, wat hij - zoals wel vaker de laatste jaren - soms samen met toetsenist Ton Snijders doet. De songs zijn bestemd voor een cd die in het najaar 2009 zal uitkomen op het V2-label, de studio-opnamen staan gepland voor het begin van de zomer.

Tijdens die zomermaanden zal Frank Boeijen ook veelvuldig te zien zijn op Nederlandse en Vlaamse festivalpodia. Hij laat zich hiervoor bijstaan door een wat grotere band, met gitaristen Ger Hoeijmakers en Peter van Benthem, drummer Mark Stoop, bassist Charles Nagtzaam en toetsenist Ruud de Grood. De opmerkelijkste optredens van Boeijens festivalkalender zijn ongetwijfeld het concert in de Nijmeegse St.-Stevens Kerk en op de Waalkade, tijdens de Vierdaagsefeesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten