-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 10 september 2013

Wyclef Jean maakt programma compleet op NOTP


Met de toevoeging van Wyclef Jean – bekend van onder meer de Fugees – is het programma van de 29ste Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis compleet. De Haïtiaans-Amerikaanse rapper deelt van 7 tot en met 16 november het Promspodium met Gloria Estefan, Amy Macdonald, John Miles en pianiste Hiromi. Als maatschappelijk betrokken artiest belooft Wyclef Jean een heel opmerkelijk optreden met het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur.
De in 1969 op Haïti geboren maar in Amerika opgegroeide Wyclef Jean maakte naam als rapper, singer-songwriter, muzikant, producer én politicus. Samen met Lauryn Hill en Pras maakte hij in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het hiphoptrio werd naar internationaal succes gekatapulteerd toen zijn tweede album ‘The Score’, met de hitsingles ‘Killing Me Softly’ en ‘Ready Or Not’, in 1996 uitgroeide tot een van de bestverkochte rapalbums aller tijden.
Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de singles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Hij produceerde, schreef of remixte voor artiesten als Destiny’s Child, Simply Red, Whitney Houston, Cypress Hill, The Black Eyed Peas, Sinéad O’Connor, Mick Jagger en anderen. In de zomer van 2006 had hij samen met Shakira een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’. Dit voorjaar nog bracht hij de mixtape ‘April Showers’ uit, als eerste project op zijn nieuwe muzieklabel Refugee La republique/All Handz On Deck.
Wyclef Jean, in 2007 door de aftredende president Préval uitgeroepen tot ‘goodwill ambassador’ voor Haïti, waagde zich na de aardbeving op het eiland in 2010 zelf in de politiek. Zijn kandidatuur voor het Haïtiaanse presidentschap werd echter geweigerd omdat hij niet aan alle voorwaarden voldeed.
Als maatschappelijk betrokken artiest demonstreert Wyclef Jean zijn engagement bij elk van zijn optredens. In 2004 organiseerde hij in de New Yorkse Carnegie Hall een All Star Jam ten voordele van muziekonderwijs voor achterstandsjongeren. Ondersteund door een arsenaal van getalenteerde jeugdige muzikanten leidde hij een heel gevarieerde show met gastoptredens van Eric Clapton, Stevie Wonder, Destiny’s Child, Macy Gray, Marc Anthony, Charlotte Church, Third World en Mary J Blige. In 2009 gaf Wyclef Jean een bijzonder opgemerkt optreden in Oslo tijdens het Nobel Peace Price Concert. Ook op Night of the Proms zal de allround-rapper heel verrassend uit de hoek komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten