-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 14 november 2015

Night of the Proms begint aan een nieuw hoofdstuk

MERKSEM – Gisteren ging in het Sportpaleis de concertreeks van Night of the Proms van start. Met een gevarieerde affiche, kersvers presentator Kobe Ilsen en de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche zet de organisatie dit jaar het vernieuwende karakter van de show extra in de verf. Een van de blikvangers op het podium vanavond is Regi Penxten, die met een dance-medley de apotheose van de avond op gang zal trappen.
De extra brede muzikale waaier is slechts één van de vele ingrediënten van Night of the Proms dit jaar. Met de hits van popicoon Joe Jackson, de Brits-Australische zangeres/actrice Natalie Imbruglia, de feestbende Basement Jaxx en de Amerikaanse singersongwriter Gavin DeGraw is zowel aan de liefhebbers van rock-, pop- en dance-muziek gedacht. De klassieke toets van de avond is weggelegd voor tenor Fernando Varela en indierockkoor Scala & Kolacny Brothers: meesters in hun vak die geregeld buiten de lijnen durven te kleuren.
Een stevige portie soul krijgen we dankzij het Nederlandse trio The Pretty Vanillas: ze behoren ondanks hun jonge leeftijd nu reeds tot de meestgevraagde backing vocals in eigen land, en maken vanavond dus hun opwachting op Belgische bodem. Verder op het programma prijkt ook Night of the Proms oudgediende John Miles. Hij is er op gebrand dit jaar te verrassen, onder andere met een cover uit onverwachte hoek. Het publiek is verwittigd!
Niet enkel vernieuwing op muzikaal vlak
Naast de solisten maken ook Kobe Ilsen en Alexandra Arrieche hun debuut. Zij volgen Night of the Proms-iconen Carl Huybrechts en Robert Groslot op, die zich respectievelijk 30 en 25 jaar op uitstekende wijze van hun taak gekweten hebben. “Het enthousiasme en de frisse ideeën van Kobe en Alexandra staan ons toe nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. “Hun inbreng, en die van onze zogenaamde denktank, heeft als het ware een sneeuwbaleffect teweeggebracht. Zonder zomaar alles van tafel te vegen hebben we uiteindelijk over elk onderdeel van de show grondig nagedacht.”
Regi geeft vorm aan de finale
Misschien wel de opmerkelijkste naam op de affiche is die van muzikale duizendpoot Regi Penxten. Hij is vooral bekend als multi-getalenteerde producer en bandlid van dance-sensatie Milk Inc, maar ook van de hit ‘I Fail’, die hij in 2007 met Scala uitbracht. Het vervolg op dat succesverhaal brengen ze vanavond op Night of the Proms.
Samen met orkest Il Novecento en de Electric Band speelt Regi ook in de finale van de show een grote rol, als drager van de slotmedley. “Door het spelen van elektronische muziek voegen we een extra dimensie toe die het orkest van nature niet bevat. Het orkest geeft op haar beurt een zekere charme aan de dancehits, wat een erg warme sound als eindresultaat geeft,” zegt Alexandra Arrieche, dirigente.
Muziekspektakel vol verrassingen
Met het gevarieerde programma van dit jaar wordt de toon gezet voor de volgende 30 edities van Night of the Proms: een centrale plaats voor een brede waaier aan muziekstijlen en ruime aandacht voor emotie en verrassing. De nieuwe Night of the Proms wordt een avond vol muzikale en andere ontdekkingen voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring om met familieleden, buren en collega’s te beleven. Voor de late beslissers zijn de komende shows nog enkele plaatsen vrij.
Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis nog op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) ofwww.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) viagroepen@sportpaleisgroep.be of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten