-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 23 april 2012

't Zomert op vrijdag

Vier concertavonden op de Nieuwe Kaai, Campus Blairon, aan 't Kasteeltje en op de Grote Markt vervangen de vroegere VRIJ-dagen. Blikvanger wordt Stef Bos, die met zijn live orkest op een podium op de kasteelvijver zal optreden.
De Turnhoutse VRIJ-dagen zorgden net geen vijftien edities voor ambiance op de Grote Markt in Turnhout. Na de laatste editie van 2009 viel er een gat in het zomeraanbod. De stad probeerde dit op te vangen met kleinschalige initiatieven, maar die konden de leemte niet volledig vullen.


Daar komt nu verandering in dankzij het nieuwe privé-initiatief van Geert Torfs, onder meer ook organisator van Pennenzakkenrock. 't Zomert op Vrijdag is niet enkel een nieuwe naam, maar ook een volledig vernieuwd concept. De Grote Markt werd drie keer ingeruild voor alternatieve locaties in Turnhout: de Nieuwe Kaai, Campus Blairon en het Kasteel bij het Warandeplein. De locaties staan meteen ook symbool voor vier verschillende muziekstijlen: van kleinkunst, over musical tot klassiek. Het krijgt allemaal een plaats op de nieuwe zomerse concertreeks. De festivalavonden zijn gepland op de vrijdagen 6 en 20juli en 24 en 31augustus.


'We starten op 6juli aan de Nieuwe Kaai met kleinkunst', vertelt Geert Torfs. 'Hoofdact wordt Johan Verminnen, met in het voorprogramma Arne Vanhaecke die wordt beschouwd als de nieuwe Bart Peeters. Op vrijdag 20juli maken we er een grote musicalshow van op Campus Blairon. Meer dan anderhalf uur zal de Belgische crème de la crème van de musicalwereld, ondermeer Chris Van Tongelen, een wervelende show met live orkest brengen. Het beste van vijftig jaar musical wordt samengebracht op één podium.' Dat de organisatie een stap verder wil gaan, bewijzen ze op vrijdag 24augustus. In het unieke kader en vanop de kasteelvijver zal Stef Bos een eenmalig zomers concert geven met begeleiding van strijkers. 'De vijver vormt het decor. Het podium zal letterlijk op het water worden gebouwd', aldus Torfs.


't Zomert op Vrijdag wordt een week later, op 31augustus, in stijl afgesloten met een groot slotconcert op de Grote Markt. Luc de Vos mag met Gorki de avond in gang trappen en de markt wordt gesloten door de Belgische rasartiest Daan. 'Met deze vier locaties en dit programma hebben we een prachtige affiche om aan de Turnhoutenaar te bieden. Bovendien is het festival gratis.'


Bron : Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten