-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 9 juni 2012

Villa Vanthilt Week Twee

zondag 10 juni om 22.15 uur: De jeugd van tegenwoordig

De eerste zondagse uitzending staat in het teken van mensen die al wat levenservaring hebben opgedaan. Will Ferdy is een van de oudste actieve artiesten die Vlaanderen rijk is. Hij was de eerste Vlaamse artiest die zich outte als homo, maar vooral ook een man die kan terugblikken op een goedgevulde en 65 jaar lange carrière. Ferdy zal in Villa Vanthilt het liedje Liefde heeft duizend namen brengen.
Professor Christine Van Broeckhoven is de referentie als het gaat over onderzoek naar alzheimer, een ziekte die door de vergrijzing steeds meer mensen treft. De 49-jarige Marleen Declerck, die op haar 42ste de diagnose “alzheimer” kreeg, getuigt over de impact van de ziekte.
Vera Rogiers, toxicologe en dermatologe van de VUB, is als geen ander op de hoogte van verouderingsprocessen. Ze vertelt hoe die in elkaar zitten en of we daar iets aan kunnen veranderen. Jo Vally weet een publiek van jong tot oud te bekoren. Hij brengt zijn nieuwe single Je bent van harte welkom.
Ministers van Staat Miet Smet en Wilfried Martens hebben allebei een een rijk leven achter de rug. Ze slaan Villa Vanthilt gade vanuit de serre op het dak van de villa en geven achteraf commentaar op de uitzending.

maandag 11 juni
Marcel Vanthilt spreekt met Thibaut Courtois, doelman van Atlético Madrid en de Rode Duivels en winnaar van de Europa League. Hans Kusters is zeventig en al veertig jaar actief als muziekproducent en -uitgever. Hij stond aan de muzikale wieg van artiesten als Clouseau, Ferre Grignard, Wannes Van de Velde, Stef Bos, Boudewijn De Groot en Hans de Booij. Wim Paeshuyse, de zelfbenoemde stadsdichter van Turnhout, komt ook langs. Hij brengt zijn gedichtenautomaat mee. Jef Neve zorgt voor de muziek.

dinsdag 12 juni
Kristien Maes en Charlotte Leysen maken het mooie weer op Ketnet als wrapper. De Antwerpse volkszangers van Katastroof vieren hun 35-jarige jubileum. En de muziek komt van “de volgende superster van de popmuziek”, toch als we The Sunday Times mogen geloven: Lianne La Havas.

woensdag 13 juni
Deze week verschijnt een nieuw boek van Gerard Walschap: Mette Marten. Opmerkelijk, want de gelauwerde schrijver overleed meer dan twintig jaar geleden. Carla Walschap en Walter van den Broeck leggen uit hoe dat komt. De wereldvermaarde sterrenkundige Conny Aerts ontvangt woensdag de prestigieuze Francquiprijs uit handen van de koning. De muziek komt van Guido Belcanto.
donderdag 14 juni
Beste vrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel treden deze zomer samen op. Ze brengen covers van overbekende Nederlandstalige nummers. Ambiance verzekerd! Journalist Bart Cop en dokter Chris Goossens schreven een boek over het dieet van het moment: de Pronokalmethode, dezer dagen ook wel bekend als “het Bart De Wever-dieet”. Marco Z zorgt voor de muziek met I’m a bird.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten