-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 6 oktober 2012

DoeMaar @ Roma (Try-out)



DoeMaar de box wie heeft hem nog niet als echte DoeMaar fan?
Bijna onmogelijk om iemand nog te treffen die hem nog niet heeft aangeschaft.
Maar de cd Versies DoeMaar die zat er in de grote box niet bij.
Dus deze vloog bij de merchadising echt over de toonbank.

De Roma leende zich perfect voor de DoeMaar try-out. Mensen die wilde zitten [toch veel oudere wordende fans inmiddels] gingen boven op het balkon zitten maar de Die hard fans stonden op de vloer. Ook opvallend veel mannen stonden vooraan, zonder gène meer want de pubers van toen zijn 45 plussers geworden.
Niet toevallig stonden wij dan ook 2de rij waar we een geweldig uitzicht hadden niet alleen over de mannen van DoeMaar maar ook over het symfonisch orkest. De dirigent was op zich al een show op zich. Wat een plezier heeft deze man in zijn werk. De passie vloog ervan af.

De DoeMaar mannen nog steeds zwetend als een otter maar zonder pols en hoofdbandjes maakten de avond meer dan waard. Alle toppers werden gespeeld. Henny waarschuwde vooraf dat het een try-out was dus dat foutjes geoorloofd waren. Dat vergaven we hen onmiddellijk. Soms zoekende naar elkaar na een nummer wat ze nu moesten doen of wanneer ze inzetten maar dit was geen smet op de avond. Het was een avond genieten en voor velen kwam hun puberbrein weer tot leven en lieten we ons vervoeren naar vervlogen jaren.
Deze try-out was een voorproefje voor de Gelredome in Rosso concerten en ook daar zal ik van de partij zijn. Maar dan zal er een enorme show omheen zijn gezet terwijl het bij deze try-out wel leek alsof het in je huiskamer was.

We zullen afwachten wat het gaat geven in Arnhem over 2 weken maar het beloofd een spektakel te worden want deze avond was al helemaal goed.

Tekst en foto's : Truus Dingemanse


Moeder en dochter samen bij Doe Maar, 2 generaties samen op de 2de rij. Ik was Doe Maar fan 30 jaar geleden en om dit nu samen met mijn dochter te delen zo veel jaar later was een bijzondere ervaring op zich. Ik waande me even weer 15, tot ik om me heen keek en zag dat de pubers van toen, nu veertigers zijn maar nog net zo hard mee zingen met liedjes zoals Sinds een dag of 2, Pa, Is dit alles en de Bom… alle oude hits kwamen wel voorbij. Bij Nederwiet ging het dak er af samen met de muzikale duizendpoot Joost Belinfante die dat weer fantastisch zong/sprak! De combinatie van Doe Maar met Guido’s Orchestra onder leiding van Guido Dieteren belooft een groot feest te worden in het Gelredome in Arnhem, Doe Maar Symphonica in Rosso,waar dit concert 1 van de try outs voor was. Fantastisch om de voorbereiding op deze manier mee te maken… heel intiem in de prachtige oude volkszaal de Roma. Benieuwd om te zien hoe het straks allemaal overkomt in het Gelredome.
25 januari 2013 staat Doe Maar ook in de Antwerpse Lotto Arena, ook dan zijn we weer van de partij!

Tekst  : Eefje Van Tellingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten