-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 25 juni 2015

The Scabs maken voor 'My Love' eerste videoclip in 22 jaar!

op 4 juli openen de oer-Belgische rockers van The Scabs het festival TW Classic. Opnieuw een hoogtepunt in een Grand cru-jaar voor The Scabs, dat begon met de release van 'Ways of a Wild Heart, hun eerste nieuwe full album in 20 jaar. Dat album kwam een week na release binnen op #1 in de Ultratop albumcharts en werd meteen ook hun eerste nr.1 album ooit. De eerste 2 singles uit 'Ways of a Wild Heart', vintage Scabs song 'Turn it up' en het verrassende 'My Love', vonden vlot de weg naar de Vlaamse radiozenders en de "hernieuwde" populariteit, positieve vibe en sterke songs, ontgingen ook de concertorganisatoren niet en zorgden er mede voor dat The Scabs deze zomer in eigen land zowat de 'Koningen van de festivals' zijn. The Scabs staan er weer helemaal en hebben voor de fans nog een leuk extraatje voorzien, want na 22 jaar (clip 'She's Jivin') hebben ze eindelijk nog eens een videoclip opgenomen!

Bekijk HIER de clip!

Videoclip voor 'My Love', een verhaal van passie, cultuur en…liefde

Het hoesontwerp van het nieuwe album 'Ways of a Wild Heart' (en ook het artwork in het algemeen), oogste al veel lof en was ook de directe aanleiding tot het draaien van een videoclip voor het nummer 'My Love'. Als vanouds zocht Guy Swinnen de inspiratie voor de albumhoes in de filmwereld. Als grote Wong Kar Wai-fan vond hij zijn gading in diens trilogie ”Days of being wild/In the mood for love/2046”. Vooral de eerste film baadde in de juiste sfeer en met fotografe/Polaroid artieste Carmen de Vos vond Guy een geschikte partner om het geheel vorm te geven. "Ik wou dat de hoesfoto’s de indruk zouden geven dat ze stills waren uit een mysterieuze film die je nog nooit gezien had. Carmen was meteen "mee", wist de perfecte locatie te vinden en zich te omringen met de juiste make-up artiesten en modellen. Dit resulteerde in, al zeg ik het zelf, een klein kunstwerkje", zegt een duidelijk trotse Guy Swinnen.
 
Geïnspireerd door zoveel leuks, belden Philip VanDriessche en Timothy Pincket vanproductiehuis The Vip Factory naar The Scabs met het voorstel om voor 'My Love', de tweede single uit het album, een stijlvolle, glamoureuze clip te draaien, helemaal in de stijl van de hoes. Iets dat er, zo beloofden ze, big budget ging uitzien, maar het niet zou zijn. De band ging akkoord en gedreven door een passie voor mooie beelden, ging Philip VanDriessche op zoek naar "partners in crime". Die vond hij bij de Antwerpse dans- en acrobatie artiesten Compagnie Newa en de talloze Aziatische figuranten die hij letterlijk zomaar van straat plukte. Zo spreekt Philip op een bepaald moment iemand op straat aan met de vraag of ze wil figureren in de nieuwe clip van The Scabs en de dame in kwestie antwoordt dat ze zeker graag wil meewerken aangezien ze ook al op de cover van het album staat... Een duidelijk teken van de verbonden- en betrokkenheid van alle mensen, die zowel voor als achter de schermen bereid waren om belangeloos iets moois te creëren. Ook Reena Riot, dochter van de overleden Scabs bassist Fons Symons, kwam even bass spelen in één van de scènes als eerbetoon aan haar vader en bloedbroeder van de groep.

Het Gentse Reylof Hotel werd als locatie geschikt bevonden om de sfeer van ’Ways of a Wild Heart’ en 'My Love' tot leven te brengen en na de twee ellenlange draaidagen met te veel overuren en een fantastische crew van technici, schminksters en kleedsters, was het tot nu ongeduldig wachten op het gemonteerde eindresultaat.

The Scabs, The Vip Factory, Compagnie Newa, de crew en figuranten, zijn dan ook heel blij en fier om u dit kleinood voor te kunnen stellen!

'Ways of a Wild Heart', het nieuwe album van The Scabs, is fysiek verkrijgbaar in de handel en HIER te koop op iTunes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten