-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 25 september 2010

Milk Inc. Eclipse



Als intro schuift de maan voor de zon en wordt er een complete duisternis gesimuleerd. Dit alles met op de achtergrond een muzikale intro die maar liefst 15 minuten in beslag neemt.
Dan is het tijd voor de hoofdrolspelers van deze avond om in de arena te verschijnen.

Het publiek krijgt al vanaf bij het begin een gloednieuwe single te smaken “Dance 2 Forget” ziet het daglicht op 24 september 2010 en geeft meteen het gewenste effect. Een stevige singel die toch een paar verrassingselementen in petto heeft. Met “Tainted Love” gaat het duo ook geen sterke cover uit de weg die natuurlijk helemaal in het “melkwitte” jasje wordt gebracht.

Een kledingwissel voor Linda geeft hen tijd voor een gastoptreden. Achterneefje en populariteitsdiertje Stan Van Samang brengt zijn singel “Hang On “ waarbij we op het doorzichtige ronde LED-scherm (doormeter 12 meter) een woordenwolk met tekst krijgen. Ook hij schuwt geen leuke cover en brengt “Sun Always Shines on TV” van Aha een groep die later dit jaar ook ons land aandoet voor een afscheidstournee.

Het visuele effect is gedurende de ganse show sterk. De laserlichten door de zaal en de 16 bolvormige sferen uit projectiestof en van binnenuit verlicht, missen hun aantrekkingskracht niet. Het enige minpuntje is de wat povere bezetting van de dansers. 4 mensen is wel heel erg weinig om het echte showgevoel in zo’n groot paleis neer te zetten.
In deel 2 gaat het ronde middenstuk van het podium met een doormeter van 10 meter, de hoogte in en zweeft naar de overkant van de zaal. Dit stuk heeft een gewicht van 6 ton. Het podiumdeel beweegt zich voort langs 2 rails in de dakconstructie met een lengte van elk 80 meter. Regi en Linda zweven hierdoor over de staanplaatsen van het middenplein en komen “neus aan neus” te staan met de mensen op de tribune.

Ook voor Silvy en John Miles Jr (Silver) is er een kleine gastrol weggelegd in deze show. In gewicht moeten ze natuurlijk onderdoen van Turbo B die met “Rhytm is a Dancer” natuurlijk heel het blauwe dak op z’n kop zet. Ik kreeg even het Meatloaf gevoel als ik die grote Amerikaan naast de kleine Linda zie staan.

Sunrise, Land of the Living, Never Again, Walk on Water, Blackout… de Dance nummers zinderen nog na als het Milk Inc. duo na afloop duidelijk moe maar voldaan zijn zegen geeft over deze openingsshow.

Voor 8 oktober zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar : http://www.sportpaleis.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten