-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 23 september 2010

Not in our House


V-drummer Michael Schack en basketploeg Antwerp Giants zetten met de ophitsende percussietune ‘Not In Our House’ het jonge en hippe imago van de basketsport in de verf. Voor basketclubs is de single het ideale instrument om hun supporters bij de thuiswedstrijden aan te vuren.
Hoe komt een basketploeg uit de eerste klasse ertoe om voor een ophitsende baskettune bij één van Belgiës beste drummers aan te kloppen? De bal begon rond te gaan toen Tim Black, naast captain van de Antwerp Giants ook een fervent drummer, langs zijn neus weg een probleem aan zijn drumstel signaleerde. Dat kwam Jan Van Esbroeck, manager van het Antwerps Sportpaleis en de Lotto Arena én fan van de Antwerp Giants, ter ore. Hij sprak internationaal vermaard V-drummer en muziekproducer Michael Schack aan, een man die vaker in het Sportpaleis of de Lotto Arena langskomt als begeleider van Vlaamse artiesten als Kate Ryan, Soulsister, Ozark Henry en Milk Inc. Tims probleem was snel verholpen. Michael raakte onder de indruk van Tims drumkwaliteiten en kwam zich later in de Lotto Arena ook van diens baskettalent vergewissen. Van het een kwam het ander: opeens was er dat wilde idee om basket te koppelen aan een ophitsende elektronische percussietune.

Waar kon men beter voor de opname van de single ‘Not In Our House’ terecht dan in de Lotto Arena zelf? Tim Black en leden van de Antwerp Giants Fanclub zorgden voor de nodige assists: van Tim werden basketball bounces opgenomen, van de fanclub de shouts ‘Defence’ (en ‘Giants’ voor de Giants-versie). Michael zette de basket bounces om naar kick drum en backbeat sounds en scoorde met het eindresultaat een perfecte slam dunk.

‘Not In Our House’ overstijgt de grenzen tussen sport en muziek en past mee in het opzet van elke moderne basketclub om de supporters optimaal bij de wedstrijden te betrekken en de spelers naar succes te stuwen. Daarom wordt de tune ook in twee versies uitgebracht. Via iTunes is een algemene versie beschikbaar, bij de thuiswedstrijden van Antwerp Giants zal de Giants-versie te horen zijn en kan een hard copy single gekocht worden die zowel de Giantsversie als de algemene tune bevat. Een gratis ringtone voor alle basketliefhebbers is dan weer beschikbaar op de websites http://www.antwerpgiants.be/ en http://www.lotto-arena.be/

Antwerp Giants Familiedag met ‘meet & greet’, shooting contests, dansoptredens, hapjes en drankjes, rad van fortuin en nieuwe merchandising, zondag 26 september van 13 tot 18 uur in de Lotto Arena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten