-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 27 mei 2013

Pieter Embrechts - Apenbloed en Engelengezang

Het werk van Pieter Embrechts als songsmid groeit al jaren op eigenzinnige manier. In 2004 verscheen zijn eerste Nederlandstalige album Maanzin, wat door pers en publiek zeer warm onthaald werd: Embrechts laat zich op dit debuut kennen als een bijzonder sterke en volleerde songschrijver – (kwadratuur).
Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Pieter is als veelzijdig maker een man met vele liefdes: theater (o.a. De Kakkewieten), televisiereeksen (Man over Woord op Canvas, W@=D@ op Ketnet) en muziek (El Tattoo del Tigre).
De voorbije jaren speelde Pieter met zijn prachtige ‘little bigband’ The New Radio Kings op vele Vlaamse podia met groot succes. Maar steeds keerde diezelfde vraag van het publiek weer: “Wanneer ga je nog eens op tour met je Nederlandstalige repertoire?” Het leek er alsnog niet van te komen, ook al is het schrijven van Nederlandstalige songs nooit stilgevallen. Zo schreef Pieter in tussentijd songs voor o.a. Radio 1 (Een Nieuw Lied & Kleur in E Mineur) en voor de organisatie Te Gek!? waarmee hij reeds tweemaal op tournee ging.
Maar nu is het zo ver! In het voorjaar van 2014 wil Pieter samen met een bende weergaloze, bezielde muzikantenvrienden zijn oud en nieuw Nederlandstalige repertoire weer leven in blazen op de Vlaamse podia.
Bezetting: Pieter Embrechts en zeven muzikanten (drums, bas, gitaar, toetsen, backings e.a.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten