-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 28 mei 2013

Rock'n'roll feestje op vrijdag 26 juli - Suikerrock

De vaandeldragers van de Nederlandse rock Golden Earring en de koningen van de Belgische rock The Scabs zijn de afsluiters van een echt rock'n'roll feestjeop vrijdag 26 juli,de tweede dag van Win for Life Suikerrock 2013. Publiekslievelingen The Van Jetsen de revelatie van 2012 Marco Z, vormen hierbij de kers op de rock'n'roll taart!
Win for Life Suikerrock voegt ook nog een stevige naam toe aan het programma van donderdag 25 juli:Spoil Enginezal met een welgemikte metal mokerslag het festival op gang trappen!
Daarmee zijn alle live-acts van het hoofdpodium bekend. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt binnenkort nog een dj-act toegvoegd voor de traditionele afterparties.

 
Golden Earring is al meer dan een halve eeuw de vaandeldrager van het Nederlandse rocklandschap. Ontstaan in 1961, en met bloeiperiodes in zowat elk van de volgende decennia, wist deze ‘Haagse’ band een internationale reputatie te vergaren waar zowat alle bands van de Lage Landen een punt aan kunnen zuigen. Hun ‘piéce de résistance’ is ongetwijfeld‘Radar Love’ uit 1973 maar er volgen daarna nog meer klassiekers zoals ‘Long Blond Animal’, ‘Twilight Zone’ en het onverwoestbare ‘When The Lady Smiles’.Zanger Barry Hay en gitarist George Kooymans staan ook aan de wieg van menig nieuwe carrière, waaronder die van Anouk het meest tot de verbeelding spreekt.Vorig jaar bracht deze levende legende nog een nieuw album uit. De krachtige titel‘Tits’N Ass’ gaf precies aan wat je kon verwachten: gitaren ingeplugd, versterkers opengedraaid en hopen energie.
 
 
In 1993 splitten ze na een succesvolle carrière van meer dan 10 jaar, en met een resem klassiekers in hun repertoire waar menig groepje alleen maar jaloers op kan zijn. De reüniekoorts van de laatste jaren leek niet aan hen besteed, tot ze in 2007 gevraagd werden voor het ‘Rewind’ project van de AB (Belgische artiesten spelen er integraal hun meest succesvolle album). The Scabs stemmen ermee in om nog één maal ‘Royalty in exile’ integraal te brengen. Dat ene optreden worden er uiteindelijk drie die in een mum van tijd uitverkocht zijn. Nostalgie of niet, Swinnen & Co doen tijdens deze concertreeks de AB tot driemaal toe ontploffen met een zinderend optreden. Het publiek vraagt naar meer, met o.a. spraakmakende optredens op TW Classic en Win for Life Suikerrock tot gevolg.

In 2013 is het Belgische equivalent van de Stones en de trots van de nationale rockscéne slechts op een beperkt aantal podia te zien. Ze mochten dus niet ontbreken op het rock'n'roll feestje van vrijdag 26 juli!

 

Sinds The Van Jets in 2004 vanuit Oostende het land overspoelden, zijn ze een vaste waarde geworden in de Belgische pop & rock. Hun twee eerste albums, 'Electric Soldiers' en 'Cat Fit Fury' waren gevuld met radiohits. 'The Future' was in 2010 zelfs het meest gedraaide nummer op Studio Brussel. Ook hun live-reputatie ging steil omhoog met stomende shows op ondermeer Rock Werchter & Pukkelpop en tournees doorheen Nederland, Duitsland, Scandinavië en Frankrijk. Het publiek omarmde de mix van glamrock, garagerock en pop, maar toch bleef de band niet op zijn lauweren rusten. Op hun derde plaat 'H A L O' gooien The Van Jets alle remmen los. In Jeroen “Papillon”De Pessemier van The Subs vonden ze de out of the box producer die ze zochten. De band blijft trouw aan de rock 'n roll, maar klinkt door de toevoeging van synths toch fris als nooit tevoren. Aan radiohits alweer geen gebrek met o.a.‘Here Comes the Light’, ‘Broken Bones', en ‘Danger Zone’.In 2004 nog op het tweede Win for Life Suikerrock podium, op vrijdag 26 juli 2013 zorgen ze ongetwijfeld voor een paar ‘Broken Bones' op het hoofdpodium!

 
Eén van de opvallendste doorbraken van 2012 was die van Marco Z, wat beloond werd met de MIA voor -hoe kan het ook anders- 'Beste Doorbraak'. 'I'm A Bird', 'Endlessly Be Together', 'This Smile': amper een jaar na de release van zijn EP 'I'm A Bird' heeft de Hasseltse singer/songwriter Marco Zanetton al drie radiohits te pakken, bracht hij het album 'The Ordinary Life of Marco Z' uit, stond hij op menig festival, en tourt hij door Europa als voorprogramma van David Bazan en Jonathan Jeremiah.
Dit voorjaar ontving hij daarbovenop nog een 'Nielsen Airplay Award' voor 'I'm a Bird'. Het was in 2012 het meest gedraaide Belgische nummer op de nationale radio.

 
De Belgisch/Nederlandse metalheads van Spoil Engine hebben de traditionele muziekindustrie de rug toegedraaid. Het vorig jaar verschenen album 'The Art Of Imperfection' kwam tot stand via Sonicangel, de platenmaatschappij die op basis van fansharing werkt.
Het vijftal is sterk beïnvloed door 90's metal zoals Pantera en Machine Head, gecombineerd met wat post-modern zwaar metaal. Het meest recente album staat vol met moderne, technische en energieke nummers met kolossale riffs, beukende, groovy stukken, pakkende refreinen en de intense, krachtige zang.
Na hun gesmaakte optreden op het tweede Win for Life podium vorig jaar, zijn ze nu klaar voor het grote werk. Met een Studio Brussel Afrekening hit 'A world on the outside' onder de arm beuken ze donderdag 25 juli het hoofdpodium op gang. Opwarming van de nekspieren voor het optreden wordt sterk aangeraden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten