-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 24 oktober 2010

Night of The Proms – Sportpaleis Antwerpen 22 oktober 2010

Het Sportpaleis wordt vaak overspoeld door externe organisaties en artiesten maar één keer in het jaar steekt alles in een “eigen jasje”. Night of the Proms is het paradepaardje van het huis en dat reeds 26 jaar lang. Voor deze editie werden kosten nog moeite gespaard in de keuze van de artiesten. Grote namen en dus een spetterende affiche. Dit alles ondersteund door een prachtig Il Novecento orkest en Fine Fleur koor.

Na de intro (waarin alvast een tipje van de sluier wordt opgelicht) komt als eerste Charlie Siem aan bod. Een jonge violist uit een Brits nest die reeds samen met Bryan Adams in de Royal Albert Hall stond en hem begeleide bij de song “Heaven”. Hij speelt een stukje Paganini en het “Presto” uit de zomer van Vivaldi.
Daarna komt een Kameleon van de jaren ’80 op het podium. Ouder en wijzer zegt men dan vaak maar ook een pak minder bij stem en daarentegen een pak meer kilo’s. Boy George is de artiestennaam van George Alan O'Dowd en is de vroegere frontman van Culture Club. Zijn “ Do you really want to hurt me” is natuurlijk een klassieker en het publiek vergeeft hem dan ook vrij snel zijn “minder bij stem zijn” (to say the least).
Na een klein klassiek intermezzo bestijgt een zebra/zeepaardje de scene. De 62-jarige Grace Jones is al een serieus uit de kluiten gewassen madame en benadrukt dit nog eens met een paar stilletto’s om U tegen te zeggen.

"Music" van John Miles is nog zo’n absolute klassieker op deze Proms. Ook al hoorde ik deze song al zo vaak, toch dringen de woorden plots heel erg in m’n eigen leven door.
My First Love katapulteert me terug naar eind jaren zestig toen ik als kleuter met mijn rode huispantoffels danste op de tonen van Middle Of The Road. Nu, veertig jaar later, is die muziek nog steeds een “rode” draad in mijn leven.
Net voor de pauze krijgen we nog een performance van Black Lady Grace Jones in een rode outfit. Om eerlijk te zijn, heeft het voor mij heel veel van een vogelverschrikker. Als ze plots de rug naar het publiek toekeert, zijn we echter heel verrast. De achterkant is een blanco bladzijde, in haar geval een nero kant, om meer correct te zijn.

In het begin van deel 2 is er plaats voor een surprise act. Barry Hay frontman van Golden Earring brengt "Radar Love" & "When The Lady Smiles" en alle jaren ’80 liefhebbers zijn direct mee in het verhaal.

Voor "Kama Kamaleon" heeft Boy George als ruggensteun de drie backings en z’n eigen gitarist nodig. Het lijkt in geen jaren op de originele versie maar heeft niettemin een nostalgische waarde. Daarna kiest hij nog voor een cover : “You were always on my mind”. Het publiek laat zich van zijn beste kant zien en neemt de moeilijke stukken van hem over.

Tijd voor de derde grote gast van de avond. John Fogerty, de 65 jarige songleverancier van CCR, speelt een eigen hoofdstuk in het Proms verhaal. Zes bekende songs worden in een vrij originele versie gespeeld. (Down on the Corner – Long as I see the light – Don’t you wish it was true – Have you ever seen the rain – Bad Moon Rising – Rockin all over the World)

Black Diva Jones brengt met “Slave to the Rhythm” een gymnastiek staaltje van hoepelbehendigheid en uithoudingsvermogen terwijl ze op weer andere stilletto’s over het podium schrijdt. Zelfs Guy Deprez kan een welgemeende glimlach niet onderdrukken.

Night of the Proms staat steeds garant voor een afwisselende en aangename muzikale avond. De Koninklijke verslaggever meldt dan ook reeds present voor de volgende editie.


Info : http://www.sportpaleis.be/
Namen voor de 27ste editie van het grote feest van klassiek en pop worden pas later bekendgemaakt, maar snelle beslissers reserveren nu al hun favoriete plaatsen.
Prijzen (onder voorbehoud):
Een uitnodiging om te betalen krijgt u pas nadat de eerste namen bekend zijn gemaakt.
Het middenplein is met staanplaatsen vooraan en zitplaatsen achteraan.
19,00 euro: staanplaatsen balkon

22,00 euro: staanplaatsen middenplein vooraan
31,00 euro: rolstoelplaatsen (alleen telefonisch te reserveren)
35,00 euro: zitplaatsen balkon, tribunebochten en laatste rijen onder balkon
40,00 euro: zitplaatsen tribunes en middenplein achteraan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten