-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 3 oktober 2010

Over songs gesproken


Gisteren ging in Meise de theatertoer "Over Songs gesproken" in première. Meise is zowel voor Marc Vanhie, Kris Wauters als Billie Kawende hun thuishaven, dus spelen voor eigen huis als het ware.
Sarah De Koster maakt dit klavertje vier compleet en ze brengen allemaal songs van de hand van Marc Vanhie.
Sarah brengt een prachtig Close maar ook het You are the Reason duet geschreven door Ingrid Mank. Ze kiest deze keer voor Kris als tweede stem. Verrassend komt ze uit de hoek met De Perfectie, wat ze zelf omschrijft als de perfecte Nederlandstalige song.
Een aantal andere Clouseau songs passeren de revue. We luisteren naar "the making of" Hoe Lang, een lied op muziek van Marc en Kris maar met een tekst van Jan Leyers. De muzikanten hadden een heel ander tekstueel idee en waren dus aangenaam verrast met de wending van Jan. Ook Leef erop los, En Dans en Vanbinnen doen het station Meise aan.
Marc zelf straalt een spirituele warmte uit die in zijn muziek helemaal tot uiting komt. Niet de algemeen bekende songs maken de grootste indruk maar wel de onontgonnen Vanhie songs die erop wachten om aan ontdekt te worden.The Secret (een samenwerking met Evert Verhees) is een absolute parel. Voor Centered at the heart, neemt hij zelf plaats achter de piano en brengt een emotioneel duet met Sarah. Livin' Love neemt je even mee weg van deze wereld, zeker als je de achtergrond en basis van de song er als cadeau bijkrijgt.
Kleine boodschap aan Marc : Na negen jaar schrijven aan je mooie eigen songs, wordt het hoog tijd dat je de wereld laat meegenieten van deze "wondertjes". Je maakt echt muziek voor het hart en je straalt "liefde" uit. Bedankt voor je inzichten, bedankt omdat je het licht laat stralen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten