-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

woensdag 7 december 2011

Rudi Vranckx op uitnodiging van Neos Malle

Vanmiddag was ik op uitnodiging van Neos Malle bij Rudi Vranckx die zijn boekje opendeed over zijn ervaringen en indrukken in het oorlogsgebied.

Het was een uiteenzetting om even stil van te worden. Vooral zijn beschrijving van wat oorlog eigenlijk voor hem betekent. Het zijn hoofdzakelijk de geuren die bij hem dadelijk een beeld oproepen. De stank van onopgehaald vuilnis, de benzinewalm van een ontplofte wagen, de geur van het ontsmettingsproduct in een operatiezaal of alles wat daarvoor moet doorgaan en het zweet van mensen die niet genoeg water hebben.

De beschrijving over de tocht van Jalalabad naar Kabul die zonder problemen verliep terwijl er de dag nadien vier van zijn buitenlandse collega's werden afgemaakt. De contacten met de fixers ter plaatse en hoe de samenwerking verloopt. Hij vertelt het allemaal op een rustig doch overtuigende en doordringende manier. Momenteel wacht hij op een officieel visum voor Syrië.

Om zijn ervaringen een plaats te kunnen geven, schrijft hij ze het liefst van zich af of luistert hij naar "oude" muziek. Zijn boek " De Vloek van Osama" is verkrijgbaar in de betere boekhandel en is zeker een aanrader voor wie het Midden Oosten eens van een ander manier wil bekijken of belezen.

Foto : Facebook R. Vranckx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten