-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 30 januari 2016

Günther Neefs en VRT Big Band - 't Schaliken Herentals


Günther werd vorig jaar 50 en vierde deze verjaardag met een nieuwe cd "Back to Swing". Toen de datum voor het concert in Herentals op het agenda kwam, hebben we direct kaartjes gekocht. We wisten toen uiteraard nog niet dat we het voorrecht zouden hebben om een korte preview te krijgen tijden het Sinatra 100 concert op 12 december in de marconi studio's bij de vrt. 
Neefs brengt zijn songs sober maar toch vol swing. De info die tussenin wordt geprojecteerd verrast ons met allerlei nieuwtjes over de Rat Pack. En wie anders dan Guy Depré kan beter gestalte geven aan die uitleg en wie anders is een levende encyclopedie van alles wat die Rat Pack periode aangaat. 
Günther brengt ook een Billy Joël song die heel verrassend genoeg helemaal past in het geheel. I love you just the way you are in een swing jasje had net zo goed een Sinatra song kunnen zijn. 
De Mechelaar is in Herentals weer heel dicht bij zijn roots en dat wordt hem van achteraan uit de zaal ook luid in zijn "oor" gefluisterd. We zen van Giel. Goan we der ene pakke in den Ecyk? Neefs kan er heel hartelijk om lachen en het café in het dorp van zijn grootouders is hem blijkbaar niet onbekend. 
Het is gewoon swingend genieten van die steengoede crooner songs. Een stem met een warm timbre en een uitstekend Big Band orkest, meer moet dat niet zijn op een winterse vrijdagavond. 
I've got you under my skin - Cheek to cheek - What a wonderfull world - New York, New York, My way, A kick in the head,.... zijn slechts een greep uit het repertoire. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten