-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 4 april 2013

Suikerrock Tienen - Donderdag 25 juli 2013

Within Temptation, Bush en Vista Chino (het vroegere Kyuss Lives) zijn de topnamen voor de openingsdag van Win for Life Suikerrock 2013. Het mag duidelijk zijn dat donderdag 25 juli een stevige rock/metal dag wordt!


Within Temptation stond 15 jaar geleden zowat mee aan de wieg van symphonic gothic metal. Op de eerste platen werd nog gebruik gemaakt van de death metal stem van Robert Westerholt in combinatie met de engelenstem van Sharon den Adel.

Vanaf het album 'Mother Earth' werd alles ingezet op zangeres Sharon en evolueerde de groep in de richting van symfonische rock, met een knipoog naar gothic. Het legde hen geen windeieren: De single 'Ice queen' werd een grote hit in Nederland en België. Met de latere albums 'The silent force' en 'The heart of everything' en singles als 'Stand my ground', 'Angels' en 'Frozen' ging ook de rest van Europa en Noord- en Zuid-Amerika overstag, en werd de groep mateloos populair. Ze wisten ook grenzen te verleggen want ze stonden niet alleen op metalfestivals, maar ook op bijvoorbeeld Rock Werchter, Pukkelpop en Win for Life Suikerrock. Within Temptation shows zijn telkens weer een lust voor het oog, met indrukwekkende decors, steekvlammen en vuurwerk.
Eind 2012 vierden ze hun 15e verjaardag in stijl, met een spectaculaire show in een volledig uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Een nieuw album staat inmiddels op stapel en is voorzien voor dit najaar, maar eerst volgt nog een drukke zomertour, waarbij ze hun 'homebase' België uiteraard niet overslaan.
Op donderdag 25 juli is Within Temptation met alle mogelijke toeters en bellen, hoofdact op Win for Life Suikerrock!

10 miljoen verkochte platen, een tiental hitsingles en ongetwijfeld één van de meest succesvolle rockgroepen van de '90's: Bush!
Bush werd in 1992 opgericht door zanger/gitarist Gavin Rossdale en de leadgitarist Nigel Pulsford, in de Londense wijk 'Shepherd's Bush', vandaar de naam.
De band kende zijn grootste successen halverwege de jaren negentig met de singles 'Everything Zen', 'Glycerine' en 'Machine Head', allemaal hits uit het debuutalbum 'Sixteen Stone'. De invloeden van grunge-bands zoals Nirvana en Soundgarden zijn duidelijk terug te vinden op de eerste twee albums 'Sixteen Stone' en 'Razorblade suitcase'. Bush werd hiermee ook mateloos populair in de VS.
In 2002 gingen de leden hun eigen weg, en werd Bush onofficieel ontbonden. Gavin Rossdale trouwde datzelfde jaar met Gwen Stefani, en legde zich toe op enkele soloprojecten.
In 2010 kondigde de band echter aan dat ze een nieuw album (The Sea Of Memories) zouden uitbrengen. Het album verscheen in het najaar van 2011, nadat leadgitarist Nigel Pulsford en bassist Dave Parsons de band verlieten en vervangen werden door respectievelijk Chris Taynor en Corey Britz. Bush ging terug op tour en bewees dat ze ondanks de personeelswissel nog niets van de energie van weleer hadden ingeboet.
Op donderdag 25 juli komt Bush met hun charismatische rock, de Grote Markt van Tienen platwalsen. Niet te missen!

Even de geschiedenis oprakelen: Kyuss was een iconische Amerikaanse stonerrock band die eind jaren ’80 het licht zag. John Garcia, gitarist Josh Homme, bassist Nick Oliveri (later vervangen door Scott Reader) en drummer Brant Bjork brachten in vijf jaar vijf albums uit waarvan het laatste ‘… And The Circus Leaves Town’ een legendarische status kreeg. Na de split in oktober 1995 zwermden de leden uit naar verschillende nieuwe projecten: Fu Manchu, Mondo Generator, Brant Bjork And The Bros, Eagles Of Death Metal, Hermano, en uiteraard Queens Of The Stone Age.
In 2010 tourt John Garcia door Europa met een Belgisch-Nederlandse band ter promotie van zijn soloproject 'Garcia vs. Garcia', en speelt hij onder de naam 'Garcia plays Kyuss' oude nummers van Kyuss. Op het Franse festival Hellfest loopt hij Nick Oliveri en Brant Bjork tegen het lijf, en samen treden ze er op en spelen ze de Kyuss albums 'Green Machine' en 'Gardenia', tot grote vreugde van de trouwe Kyuss aanhang. In 2011 gaan de drie originele leden zonder Josh Homme maar met de Belgische gitarist Bruno Fevery, op tour onder de naam 'Kyuss Lives'. In het voorjaar spelen ze in de AB in Brussel twee uitverkochte en laaiend enthousiast onthaalde concerten, en tijdens de zomer volgt een geslaagde festivaltour. Een rechtszaak in 2012, aangespannen door Josh Homme en Scott Reader, laat toe dat de naam 'Kyuss Lives' verder mag gebruikt worden voor live shows, maar dat hij niet gebruikt mag worden voor nieuwe opnames.
Omdat er een nieuwe "Kyuss" plaat op stapel staat, en om alle problemen hierover te vermijden, beslisten John Garcia, Nick Oliveri en Brant Bjork de naam te veranderen in Vista Chino, naar een straatnaam in hun 'hometown' Palm Springs. De laatste shows onder de oude naam vonden plaats op het Soundwave festival, eind februari in Australië, waar ze al een eerste nummer 'Dragona' van de binnenkort te verschijnen Vista Chino plaat speelden.
Kyuss leeft dus verder in Vista Chino, en op 27 juli komen ze dat met een welgemikte stonerrock uppercut bewijzen op de Grote Markt van Tienen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten