-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 15 maart 2015

Eerste Editie van Het Grootste Café krijgt vervolg

Na meer dan drie uur show, sloten Peter Van de Veire en Miguel Wiels zaterdagnacht de deuren van Het Grootste Café. In de voor de gelegenheid tot café verbouwde Lotto Arena, speelde Café Flamand alleen maar meezingers en begeleidde de band een indrukwekkende line-up die bestond uit o.a. De Romeo’s, Gers Pardoel en Clouseau. Muzikaal waren er heel wat hoogtepunten: De gelegenheidsduetten van Belle Perez en Niels Destadsbader en Paul de Leeuw en Koen Wauters zorgden voor kippenvel. De terugkeer van Soulsister, de aanwezigheid van Pat Krimson en Haldis én het verrassingsoptreden van Nielson ‘Sexy als ik dans’, werden door het talrijk opgekomen publiek op gejuich onthaald. Een publiek dat na afloop van deze eerste editie van ‘Het Grootste Café schreeuwde om een vervolg…en dat krijgt het ook! Vanaf vandaag kunnen er tickets besteld worden voor de 2de editie van Het Grootste Café, dat op zaterdag 19 maart 2016 opnieuw zal plaatsvinden in de Antwerpse Lotto Arena.

Vele duizenden feestvierders vonden zaterdagavond vlotjes de weg naar de Antwerpse Lotto Arena. Ter gelegenheid van Het Grootste Café, was de sport- en eventarena helemaal aangekleed en verbouwd tot een herkenbaar volkscafé. Naast de indrukwekkende toog – die ook als catwalk fungeerde – hingen er opvallende reuzenpinten tegen het plafond. Cafébazen Peter Van de Veire en Miguel Wiels kregen met Café Flamand de speelruimte om hun muzikale gasten te verwelkomen op een groot podium, dat uitmondde in een lange café catwalk.  Café Flamand was de muzikale rode draad van het geheel en begeleidde drie uur lang de grootste artiesten, die een combinatie brachten van hun hits, verrassende meezingers of unieke duetten.
Aan een hoog tempo volgden de gastartiesten elkaar af en dit zorgde er ook voor dat de sfeer en temperatuur in Het Grootste Café alleen maar crescendo toenamen. Er was zelfs zo ontzettend veel sfeer én energie dat de zekeringen van de Lotto Arena even plat gingen.  Met twee meezingers van formaat – ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Het is een nacht’ – mocht Niels Destadsbader als eerste gastartiest het applaus in ontvangst nemen. Belle Perez sprong dankbaar in het warme muzikale bad en zorgde voor een tropische sfeer met haar ‘Enamorada’ en een gesmaakte ‘Soldiers of love’. De Lotto Arena sprong achterop de ‘Bagagedrager’ van Gers Pardoel en zong vervolgens luidkeels mee met ‘Ik neem je mee’.
 
Soulsister
Het muzikale zwaartepunt van het eerste gedeelte van Het Grootste Café, lag hoe dan ook op de terugkeer van Soulsister. Het was weer een hele tijd geleden dat Jan Leyers en Paul Michiels – beiden inmiddels heel druk met hun solo carrières – nog eens samen op het podium stonden. Het Grootste Café-publiek was dan ook heel blij en dolenthousiast toen beide heren begonnen met ‘Company’, aansluitend opbouwde met ‘Trough Before We Even Started’ om dan een eerste keer te eindigen met ‘Tell Me What It Takes’.Clouseau (‘Anne’, ‘Vanbinnen’) en Paul de Leeuw (‘Ik heb je lief’, ‘Vlieg met mee’) mochten vervolgens het eerde deel muzikaal afsluiten in schoonheid.
 
Verrassingen
Tijdens het tweede deel werden de stamgasten van Het Grootste Café opnieuw getrakteerd op een stevige lading feest en plezier. De Romeo’s zetten meteen de toon met hun vrolijke meezingers en dan volgde een absolute verrassing van formaat, met de aanwezigheid van Nielson. Voor de zanger van de monsterhit ‘Sexy als ik dans’ meteen ook de eerste keer live op het grote podium in Vlaanderen. “Voor mij is dit heel bijzonder. Mijn eerste optreden en meteen ook op één van de mooiste podia in Vlaanderen en uitgerekend ook in Het Grootste Café. Pure fun”, liet hij zich na afloop ontvallen. De feestvreugde hield nog even aan met DJ Flamand aka Peter Van de Veire en de komst van Pat Krimson en Haldis. Dankzij De Biker Boys werd Haldis in één klap een beroemdheid en uiteraard kon ‘Haldis een pintje’ dan ook niet ontbreken in Het Grootste Café. Al zingend werd het optreden van Haldis met de smartphones vastgelegd in het café.
 
Kippenvel
Naast de ambiance en de grootste hits die de artiesten brachten, waren er ook twee opmerkelijke gelegenheidsduetten die de aandacht trokken. Zo brachten Niels Destadsbader en Belle Perez een heerlijk eigentijdse versie van ‘Ik ga dood aan jou’. Nog meer “kiekenvlees” was er toen Paul de Leeuw en Koen Wauters samen ‘Laat me nu toch niet alleen’ brachten.
Het Grootste Café-publiek –een mooie mix van 7 tot 77 jaar – kreeg alleen maar verrassingen. Paul de Leeuw zong ‘De allereerste keer’ en ‘Jij bent de zon’, waarna Clouseau overnam met ‘Ik, jij hij of zij’ en het onsterfelijke ‘En dans’. Niels Destadsbader trok nog de kaart van de rock met ‘Ik wil je’ en alvorens alle gastartiesten nog één keer op het podium samen afscheid namen, bracht Soulsister het langverwachte ‘The Way To Your Heart’.


Nagenietend en tevreden blikken Peter Van de Veire en Miguel Wiels dan ook terug op een meer dan geslaagde eerste editie van Het Grootste Café.  “Het idee van het grootste café is letterlijk ontstaan aan den toog, twee jaar geleden. Miguel en ik waren van in het begin overtuigd dat dit wel eens iets heel mooi zou kunnen worden. Doorheen de tijd is het ons gelukt om niet alleen gelijkgestemde zielen te vinden, maar ook artiesten die mee wilden doen in ons verhaal. We zijn dan ook heel tevreden en blij dat we ook volgend jaar weer café mogen houden”, zegt Peter Van de Veire.
Op zaterdag 19 maart 2016 komt er dus de 2de editie van Het Grootste Café. Vanaf vandaag kan je hiervoor tickets reserveren via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) of via www.hetgrootstecafe.be, waar er in de loop van de komende maanden de eerste gastartiesten en de line-up worden bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten