-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 17 maart 2015

IL90’s anthem van 2 Fabiola internationaal geteken

Met ‘House Of Doom’ is het opnieuw raak voor Pat Krimson en 2 Fabiola. Ter gelegenheid van de 8ste editie van I Love the 90’s - The party, op 11 april in de Ethias Arena in Hasselt, heeft Patje – samen met DJ Positiv – een remix gemaakt van zijn monsterhit uit 1999. Nationaal en internationaal zijn de reacties heel goed, met als gevolg dat de single ook uitkomt in Frankijk, Spanje en nog een rits landen die inmiddels hun interesse hebben laten blijken. Op 30 maart verschijnt de single op iTunes en staat hij ook als bonustrack op de nieuwe IL90’s verzamelaar.


Voorlopig staan de woorden kalmer aandoen en uitbollen niet in het woordenboek van Patrick Claesen, aka Pat Krimson. Integendeel. Sinds hij met ‘She’s After My Piano’vorig jaar zowat elke prijs en onderscheiding won, kende de energie, goesting en drive bij hem een enorme boost. Patje is momenteel een muzikale pendelaar die de podia afwisselt met de studio, waar hij nieuwe songs aan het opnemen is. “Twee weken geleden kreeg ik het idee én de vraag of ik het zag zitten om een nieuw anthem te maken voor I Love the 90’s - The party, die op 11 april plaatsvindt in de Ethias Arena in Hasselt en waar we met 2 Fabiola van de partij zijn. Ik ben samen met Positiv de studio ingetrokken en we hebben ‘House Of Doom’ onderhanden genomen. In 1999 zorgde het nummer voor de doorbraak van mijn Nunca project, dat ik samen had met Andres Romero uit de grond stampte. ‘House Of Doom’ was zowel in de clubs als in de commerciële circuits een grote hit en effende het pad voor ‘Movin’ Train’, dat in de zomer van datzelfde jaar een groot succes was”, zegt Pat Krimson.
 
Internationaal
Vijftien jaar na de release van het origineel en zeven jaar na zijn IL90’s anthem ‘We Love The 90’s’, trekt Pat Krimson met de nieuwe 2 Fabiola-versie van ‘House Of Doom’ nationaal en internationaal alle aandacht naar zich toe. “Voor mij is het echt onvoorstelbaar. Vorige week heb ik het nieuws gekregen van de platenfirma, dat de single uitkomt in Spanje en Frankrijk. Er zitten nog wat landen in de pipeline die de song willen releasen. Niemand van ons had het verwacht. Je hoopt dat wel als artiest, maar dat er zo snel internationale reactie komt, dat is toch heel bijzonder”, zegt Pat Krimson enthousiast.
Wie de ‘House Of Doom’ versie 2015 van 2 Fabiola wil kopen, moet nog wachten totvrijdag 30 maart, want vanaf dan is deze beschikbaar op iTunes. Het nummer is ook als bonustrack terug te vinden op de IL90’s compilatie, die ook op 30 maart verschijnt.
 
Thuismatch
Met de IL90’s anthem ‘House Of Doom’ op zak, kijkt Pat Krimson met 2 Fabiola uit naar het muzikale 90’s feest van 11 april in de Ethias Arena in Hasselt.
Patje: “Iedereen weet dat ik een Genk-man ben, maar spelen op IL90’s in Hasselt, dat voelt voor mij toch ook een beetje aan als een thuismatch. Ik weet dat er heel wat vrienden van mij komen kijken en mee feesten. Het gaat ook echt tof worden, want we spelen alleen maar de grootste 90’s hits van 2 Fabiola. We staan trouwens als enige Belgische groep op de affiche, tussen kleppers als Urban Cookie Collective, Twenty 4 Seven, Peter Andre en Hanson”.
Vanaf vrijdag 30 maart is 2 Fabiola’s ‘House Of Doom ‘15’ (I Love the 90’s Anthem) te koop op iTunes en terug te vinden op de verzamelaar IL90’s.
 
Tickets voor I Love the 90’s - The Party op zaterdag 11 april in de Ethias Arena in Hasselt – met o.a. Human Resources, Ward, Urban Cookie Collective, 2 Fabiola, Peter Andre en Hanson – kan je bestellen via http://www.ilovethe90s.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten