-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 28 april 2015

‘War Horse’ Joey maakt kennis met Burgemeester van Antwerpen

Van 16 mei tot en met 14 juni is het internationale theaterfenomeen ‘War Horse’ exclusief voor Vlaanderen te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen.

Het paard Joey, het hoofdpersonage in deze bijzondere en met superlatieven overladen productie, maakte afgelopen zaterdag kennis met de stad waarin hij straks zijn tijdelijke standplaats krijgt.

Als een wereldster als Joey in een stad neerstrijkt, moet hij natuurlijk ontvangen worden door het stadsbestuur. Burgemeester Bart De Wever had al veel hoogwaardigheidsbekleders te gast, maar nog nooit een paard – zij het dan dat Joey een indrukwekkende, levensechte pop is, die met veel liefde en vakmanschap door 3 poppenspelers gemanipuleerd wordt. Pop of niet, Joey slaagt erin iedereen die hij ontmoet te charmeren. Ook de Antwerpse burgemeester bleek daar niet immuun voor.

Na de plechtige ontvangst poseerden Joey en de burgemeester en 2 van z’n kinderen voor het stadhuis, aan het standbeeld van Brabo, voor de talrijk verzamelde pers. Joey, allang niet meer zo schichtig als in het begin, leek zich steeds beter op zijn gemak te voelen in de stad die straks voor een maand zijn thuis wordt.

Na wat rust en verpozing trok de ‘War Horse’-karavaan naar de Cockerillkaai, waar de laatste dag van de Longines Global Champions Tour plaatsvond – de Jumping Antwerpen, zeg maar. Als de pop Joey echte paarden ontmoet, zorgt dat altijd voor bijzondere taferelen. Verbazing en vertedering bij de toeschouwers, verwarring en nieuwsgierigheid bij de paarden. “Is hij nu één van ons, of niet?” Zo levensecht is de ster van ‘War Horse’.  Dat wat ook het geval op de Jumping Antwerpen, toen Joey Caspar en zijn pony ontmoette en de dieren al snel de beste vrienden werden.

Mochten daar nog twijfels over geweest zijn, zijn die nu helemaal weggewerkt: Joey’s verblijf in Antwerpen wordt een onvergetelijk succes!



‘War Horse’ praktisch
Van 16 mei t/m 14 juni 2015
Exclusief in Stadsschouwburg Antwerpen

Reserveren via
www.sherpa.be
0900 69 900

www.war-horse.be

Over ‘War Horse’
‘War Horse’ werd sinds de première in 2007 bij het National Theatre wereldwijd al gezien door meer dan 6 miljoen mensen, en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen in het New London Theatre  op de West End. Daarnaast trekt ‘War Horse’ de hele wereld rond, overal met hetzelfde succes.
‘War Horse’ is het krachtige verhaal over de Engelse jongeman Albert en zijn geliefde paard Joey, dat opgevorderd wordt om voor het Britse leger te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de oorlog wordt Joey door de beide partijen ingezet, voor hij terechtkomt in Niemandsland. Albert, die niet oud genoeg is om in dienst te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om zijn paard terug te vinden en weer thuis te brengen.
Naast dit opmerkelijke verhaal over moed, loyaliteit en vriendschap, kan ‘War Horse’ ook uitpakken met het baanbrekende marionettenwerk van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Zij slaagden erin om galopperende paarden op het podium te toveren alsof het echte dieren zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten