-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 10 maart 2009

NIGHT OF THE PROMS 2009

MERKSEM - Sharon den Adel, de stem en het gezicht van de populaire Nederlandse symfonische metalband Within Temptation, zal dit najaar optreden tijdens Night of the Proms in België en Nederland. Ook de Hongaarse gitaarvirtuozen Peter en Zoltan Katona komen op het podium. Producent PSE- Belgium bevestigt tevens dat John Miles en het koor Fine Fleur opnieuw van de partij zijn. Meer artiestennamen voor de 25ste editie worden later bekendgemaakt.

Sharons band Within Temptation neemt een sabbatjaar om te werken aan een nieuw album. Deze concertvrije periode is voor Sharon den Adel wellicht meer dan welkom, want in februari werd bekend dat zij en haar vriend Robert Westerholt, de gitarist van Within Temptation, deze zomer een tweede kindje verwachten.“Wij hebben de afgelopen 2 jaar meer dan 180 shows gedaan in 40 landen. Het waren twee intensieve maar prachtige jaren. Door al het toeren hebben wij niet kunnen werken aan nieuw materiaal en daarom gaan wij ons daar nu op richten. Ook gaan wij nu eindelijk eens even op vakantie, want daar is het ook nog niet van gekomen in de afgelopen jaren”, aldus de bandleden.Schitterende muzikale carrièreSharon den Adel scoorde met haar band Within Temptation hits als ‘Ice Queen’ (2002), ‘Mother Earth’ (2002), ‘Running Up That Hill’ (2003), ‘Angels’ (2005) en ‘What Have You Done’ (2007). Sharon leende de voorbije jaren ook haar stem aan nummers als ‘Beyond Me’ (After Forever), ‘Time’ (Aemen), ‘The Indian’ (Ayreon) en ‘No Compliance’ (Delain). In 1999 was ze zelfs heel even gastzangeres bij de Nederlandse pretpunkband De Heideroosjes tijdens Pinkpop en Dynamo Open Air. Sharon den Adel vertolkte tevens de rol van Anna Held in de metalopera Avantasia.In 2005 was ze één van de gastvocalisten op de benefietsingle “Als Je Iets Kan Doen” ten voordele van de slachtoffers van de natuurramp in Azië. In december 2006 schonk Sharon het leven aan dochtertje Eva Luna. De gelukkige vader is Robert Westerholt, gitarist van Within Temptation. Het koppel verwacht deze zomer een tweede kindje.Vorig jaar stond Sharon den Adel met Within Temptation samen met het Metropole Orkest tijdens ‘Black Symphony’ op de planken in Ahoy Rotterdam en maakte ze met haar band een exclusieve theatertournee in Nederland en België. De vele Belgische fans konden haar al in 2002, 2004 en 2005 bewonderen op Rock Werchter. Dit najaar staat ze op het podium van Night of the Proms in België en Nederland.

Hongaars gitaristenduo op Night of the PromsDe identieke tweeling Peter en Zoltan Katona (1968) uit Hongarije zijn virtuoze gitaarspelers en zorgen dit jaar op Night of the Proms voor de klassieke noot. De muzikale broers brengen een zeer breed repertoire en interpreteren op hun eigen manier werken van Händel, Bach en Vivaldi.Ze waren pas tien jaar toen ze gitaar leerden spelen. In hun geboorteplaats volgden ze een opleiding aan het Béla Bartók Conservatorium. Nadien studeerden ze aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. In Engeland volgden de broers Katona les aan de Royal Academy of Music in Londen. Het duo woont moment in Liverpool en toert als de ‘Katona Twins’ sinds 1998 over heel de wereld. Ze traden onder meer op in de Carnegie Hall (Londen), het Lincoln Center (New York), het Concertgebouw (Amsterdam), de Suntory Hall (Tokyo) en de Alte Oper (Frankfurt).Hedendaagse componisten schreven voor het duo reeds verschillende muziekstukken. Michael Berkeley componeerde voor Peter en Zoltan Katona een dubbelconcerto dat in 2004 met het London Sinfonietta werd uitgevoerd.

John Miles opnieuw van de partijHet nieuws dat John Miles en het koor Fine Fleur dit najaar opnieuw van de partij zijn, zal de vele fans van Night of the Proms als ‘Music’ in de oren klinken. John Miles werd vorig jaar door Tina Turner gevraagd om haar als leadgitarist te vergezellen tijdens een grootse wereldtournee. Het gevolg was John Miles een jaartje Night of the Proms moest overslaan. In oktober zal John Miles opnieuw Night of the Proms vervoegen.

Ook Fine Fleur is terug!Het koor Fine Fleur, dat vorig jaar zijn plaats ruilde met het Angels In Harlem Gospel Choir, zal dit najaar opnieuw de koorstukken voor zijn rekening nemen tijdens Night of the Proms en als achtergrondkoor fungeren.

"We zijn heel tevreden om de vaste waarden John Miles en Fine Fleur dit najaar opnieuw aan boord hebben. We wilden hen er tijdens de 25ste editie van Night of the Proms absoluut graag bij hebben", vertelt organisator Jan Vereecke.

Meer informatieNight of the Proms 2009. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 23, zaterdag 24, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 november. Aanvang om 20.30 uur. Tickets van 19 tot 39 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.notp.com, www.sportpaleis.be en www.teleticketservice.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten