-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 20 december 2010

De Laatste Ronde ... een overpeinzing

Een Clouseauconcert tijdens de decembermaanden in het Antwerpse Sportpaleis, het leek wel een traditie die we tot Koen’s pensioenjaren zouden volhouden. Niets is minder waar. Op de stoeltjes dit jaar geen nieuwe data en verkoopsinfo voor 2011. Geen sportpaleisbezoek voor december volgend jaar.

Dat ze daarvoor de stroom moesten uitdraaien voor het concert, was er wel gigantisch over. Met onze gsm’s zochten we de weg naar en in de toiletten. Gelukkig stonden daar geen camera’s. Enkel de noodverlichting deed haar werk. Een echte noodsituatie werd het echter niet, daar onmiddellijk duidelijk was, dat dit enkel een tijdelijk euvel was. De schitterende communicatie en coördinatie in het Sportpaleis is nog één van de zekerheden in dit leven.

De belofte om enkel hits te spelen werd mooi nagekomen. Te mooi eigenlijk zodat er in het eerste deel echt wel te weinig peper zat. Koen kwam niet verder dan een halve catwalk en dat dan nog heel voorzichtig. Er werd teruggegrepen naar heel wat uitvoeringen en opstellingen uit de voorgaande jaargangen en dat was spijtig. Het leek vaak een knip- en plakwerk van een nummer uit 2006 met direct daarna een uitvoering van 2008. Op zich niet erg, maar ook niks nieuws.

In het tweede deel sprong men niet alleen sportief om met de kleding maar ook met de podia. Het hoofdpodium, cirkelvorming en ingepast in een brede constructie, loopt uit in de catwalks. Een huzarenstukje als deze cirkel dan draadloos over het middenplein een loopje gaat nemen. Koen en Kris bereiken hiermee op die manier weer alle fans en dat is mooi, ook voor de mensen die wat verderaf zitten.

Van deel drie hadden we enkel durven dromen. Een gigantische apotheose met de gasten van 2003 en 2006, met name, Jan Leyers, Bart Peeters en Natalia. Dan werd het een echt feest en vergat je meteen de saaie momenten van deel één. Het is wel erg duidelijk dat deze mensen onderling een goeie band hebben. Jan was al in de wolken van Natalia toen hij nog in de idooljury zit en heeft Bart Peeters als buurman. De interactie is er eentje van het natuurlijke soort. Koen is in zijn nopjes en dolt met Bart, holt achter Natalia aan en geeft Jan een vette knipoog.

Na afloop zijn de Wauters brothers zelf in de wolken en willen van geen bisnummers weten. Het is een volwaardig derde deel en daar hebben ze overschot van gelijk in. Tijdens de persbabbel verdwijnen Mijnheer, Mevrouw en Juffrouw Leyers alsook de Heer en Juffrouw Peeters stiekem in de donkere koude nacht. Een oprecht dankjewel voor jullie bezoek aan deze laatste ronde. Jullie zijn hier meer dan op z’n plaats.

Na elf jaar op rij, valt het doek finaal op 29 december met nog twee concertjes in februari 2011 in de wachtrij. Een dikke merci aan de organisatie van het Sportpaleis die jaar na jaar z’n beste beentje heeft voorgezet om alles in de meest ideale omstandigheden te kunnen laten verlopen. Hopelijk lopen ze volgend jaar niet doelloos langs de straten en gaan ze zich op de kerstmarkten niet te buiten aan goedkope fruitjenever en braadworsten. Laten we hopen dat ze er weer met open armen staan, mochten de heren Wauters toch weer beslissen om het Sportpaleis voor een aantal weken hun thuis te maken.

1 opmerking:

  1. Voor jou ook een dikke merci voor alles wat je hebt gedeeld met ons he.

    BeantwoordenVerwijderen