-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 27 december 2010

TW Classic 2011

TW Classic is in 2011 aan zijn 10de editie toe. Het dagfestival in Werchter is een klassieker geworden en heeft een vaste stek op de festivalkalender veroverd. De feestelijke 10de TW Classic vindt plaats op zaterdag 9 juli 2011. En de eerste klinkende namen zijn nu een feit! Hits en meer hits komen er van Bryan Adams, Shakira en Simple Minds!

Bryan Adams is de geknipte man voor editie 10 van TW Classic. Hij is een boezemvriend des huizes. Er is misschien zelfs geen artiest op aarde die zoveel van Werchter houdt als de Canadese dynamorocker. Hij stond 3 keer op Rock Werchter. TW Classic bezoekt hij in de feestelijke jaren: editie 1, editie 5 en nu ook editie 10. De man van 21 internationale hits en van 65 à 100 miljoen albums heeft recentelijk nog de kracht van zijn materiaal onderstreept door het op Bare Bones (2010) akoestisch te brengen. Alle krachtbronnen blijven overeind. De succesrijste Canadese muzikant brengt een kanon van meezingers mee naar TW Classic. Dat kan alleen maar goed gaan.

Shakira kan buikdansen met een brandende kandelaar op haar hoofd. Ze speelt elektrische gitaar en drums. Ze heeft het best verkochte Spaanstalige album aller tijden en de best verkochte single van de 21ste eeuw gemaakt. De Colombiaanse maakte extreem opzwepende popmuziek waarin zowel Latijns-Amerikaanse als Arabische elementen rond dobberen. Ze heeft twee keer live gezongen tijdens een finale van de Wereldbeker Voetbal en twee keer het Sportpaleis in Antwerpen tot de nok gevuld. Maar ze heeft nog nooit op een Belgische festivalwei gestaan. Ze gaat daar geen enkele moeite mee hebben. Elke stap, elke noot, elke beweging van de Colombiaanse maakt indruk. Het wordt feest.

Ook Simple Minds zijn vrienden van het huis. En, zoals ze het zelf zingen: “alive and kicking”. Na 33 jaar meer dan ooit. De Schotten hebben zich de jongste jaren op een indrukwekkende manier uit een lange carrièredip gehesen. Simple Minds is de groep die samen met U2 het geluid van de jaren 80 heeft bepaald. Samen zorgden ze ook voor de grote doorbraak van TW. De nieuwe albums Black & White 050505 (2005) en Graffiti Soul (2009) halen de top 10 van de Ultratop. In 2009 verkopen ze - opnieuw - Vorst-Nationaal uit en nu komen ze de bordjes gelijk zetten in Werchter. Na 3 keer TW (1983, 1984, 1986) staan ze voor de derde keer op TW Classic (2003, 2006)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten