-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 23 september 2012

Yannick Bovy schitterde in de Arenberg Schouwburg

Een mooie vrijdagavond eind september was al maandenlang gereserveerd voor het eerste full concert van Yannick Bovy in de Arenbergschouwburg. De zaal is gewoon perfect voor dit soort van optredens. Samen met drie koperblazers, een basist, een gitarist, drie strijkers, een drummer en een pianist staat onze jonge vriend op het podium. Maar hij staat eigenlijk ook vlak naast je in de zaal want al bij het eerste nummer, voel je de warmte en het charisma de arenberg instromen.
Hij heeft ook twee gasten meegenomen en dat zijn niet van de minsten. Lady Belle Perez and Sir Andrei waren bereid een aantal duets met Yannik te zingen. Perez was prachtig uitgedost in een eindeloze jurk van rood en zwart en de stem van Andrei die heeft een bereik tot in Tokyo.
Zelf zit Bovy ook strak in het pak met kleine details die het helemaal afmaken (zoals het identieke leder van schoenen en broeksriem)
Even wordt het emotioneel als Yannik Smoke gets in your eyes aan zijn "moeke", zijn grootmoeder opdraagt. Hij ziet haar niet zitten maar het gevoel is er niet minder om.
Direct daarna komt dan weer een favoriet van mijn moeder. LOVE van de veel te vroeg overleden Nat KIng Cole.
Of we van Jazz houden, vraagt de snodaard terwijl hij een echte disco song inzet en er ook meteen gebruik van maakt om de zaak in te stormen.
De Wonderwall klassieker van Oasis zou je niet direct in de playlist passen maar ik hoorde hem al eerder in een bewerking van Paul Anka en misschien inspireerde ook deze versie Yannick.
De vergelijking met Bublé is ondertussen een oud zeer maar toch kwam een sprankel van deze Canadese evenknie bovenspatten toe hij de laatste regels van Better Man zonder microfoon de zaal in zong. Regelrecht kippenvel!
Omringd door schitterende muzikanten en met zoveel enthoesiaste mensen in de zaal werd het voor de hoofdrolspeler van de avond een beetje te veel.
Warm Yannick, mooi Yannick, klasse Yannick....
We wensen je nog heel veel van deze prachtige avonden toe maar kunnen alvast zeggen dat we de eerste enorm gesmaakt hebben. Blijkbaar waren ook Jacky Lafon, Karen Damen en Linda (Milk Inc.) behoorlijk onder de indruk.
Misschien voor de danspasjes toch nog even ten rade gaan bij Lionel volgende week?
See You!


Palylist

All my lovin'
I've got you under my skin
I wanna be around
Lady Luck
Quando Quando (Belle Perez)
They can't take that away from me (Belle Perez)
Don't get around much anymore
Smoke get's in your eyes
LOVE
Hold on to me tight (Andrei)
She don't know it
Theoretical Love
My cherry amour
Wonderwall 
Disco Inferno
The Lady is a tramp
Perfect

She's even more beautiful
Better Man


Voetnoot : geen foto's van deze avond. We hebben al onze "coins" op het gehoor ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten