-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 25 december 2012

Ivann on his way....

Zondagavond totaal last minute nog naar een kerstconcertje in Antwerpen. Zaal Amuz is schitterend. De huidige concertzaal van AMUZ was ooit de kloosterkerk van de paters augustijnen. Deze orde vestigde zich vierhonderd jaar geleden in Antwerpen, waar ze in de Everdijstraat het gebouw van een pas verhuisde brouwerij kreeg toegewezen. Door aankopen en bijbouwen konden de paters het klooster drastisch uitbreiden tot het zeventig jaar later het hele gebied tussen de Everdijstraat, de Kammenstraat en de Oudaan innam.
Ook de belichting en de aankleding van het podium verdienen een extra pluim. Sfeervol en stijlvol dus de verwachtingen voor het concert waren hoog.
Ivann bracht een mix van kerstsongs, favoriete songs maar ook een paar klassieke stukken.
Nu is het altijd tricky om jezelf met George Michael te vergelijken en ook een paar van zijn songs te coveren als er iemand in de zaal zit die de beste man al 12 keer live zag en daarbovenop nog eens een alles gelezen heeft wat erover te lezen valt.
Nee ik ben geen kenner van de persoon, maar wat de muziek betreft, ben ik aardig op de hoogte. Er waren toch een pak verschillen op te merken tussen Yog en Ivann.
George kan heel stilaan opbouwen en doseert enorm. Hij leeft zich voor de volle 100% in en concentreert zich als geen ander. George doesn't take anything for granted. Ook niet de songs die hij al duizend keer speelde en die hij daarbovenop ook nog eens zelf schreef.
Toch is het heel aangenaam in zo'n locatie naar muziek te kunnen luisteren. Onze plaatsen waren niet ideaal (laatste rij) maar de kerk heeft natuurlijk een uitstekende akoestiek.

Een greep uit de playlist :
Anyone who had a heart - I look to you - As - Solitaire - Killing me softly - Freedom - Everlasting love - I'll always be there - Have yourself a merry little X-mas - Medley : Jingle Bell Rock- Winter Wonderland- Let it snow- Santa Claus is coming to town
Window of Hope - They don't play that love song anymore - In the Getto - Faith - One day I'll fly away - Holy night - I met an angel on X-mas day - Happy Days - All I want for X-mas is you - Feliz Navidad - White X-mas

Samen met Jonathan de Ceuster bracht Ivann twee klassieke nummers waaronder Panis Angelicus. Ivann, je bent een schitterend zanger en technisch kan je enorm veel aan. We zijn enorm blij met je als backing bij Sterren Op De Dansvloer waarin je perfect past in een geheel dat muziek noemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten