-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 17 december 2012

Roch Voisine - Confidences

Voor de meeste van de aanwezigen in het Koninklijk Circus gisterenavond, was het een echte trip down memory lane. 18 jaar geleden zag ik deze man in Vorst en 6 jaar geleden nogmaals in ditzelfde Cirque Royale. In de Confidences Tour gaat hij van het heden trapsgewijs naar het verleden. Dus eerst komen de wat recentere nummers aan bod. Vermits we de laatste jaren niet echt meer kort op de bal speelden, kwamen er dus een aantal onbekende nummers op ons toe. Overwegend Franstalig mist hij toch de Engelstalige boot niet en brengt een beetje peper in de "plat de resistance" met Suspicious Minds, Heart of Gold en City of New Orleans.
In het tweede deel gaan we verder terug in de tijd en komen de oude krakers aan de orde. Die nummers staan er nog steeds en worden door het publiek nog steeds enorm gesmaakt. Kissing Rain, Deliver me, La berceuse du petit diable, Darlin, Jean Johnny Johnny, La Légende Oochigeas, Avant de Partir, Laisse la rêver, I'll always be there, Pretty Face...
Toch een beetje raar. Het zijn nummers die je in jaren niet meer hebt gehoord en toch kan je ze nog bijna woord voor woord meezingen. Liedjes uit een ver verleden en collectief geheugen.
Als bisnummer natuurlijk de song waardoor iedereen Roch Voisine kent : zijn Hélène.
Bijna drie generaties zij aan zij op een twaalfde rij parterre, die allemaal één of andere band hebben met de zanger of zijn nummers, dat geeft een bijzonder gevoel.
Ikzelf heb ook enorm genoten van de "chanteur flamand" naast mij die ons natuurlijk allemaal overtreft qua "mee-zing-talent".
Het was een gesmaakte avond met een Canadees Artiest en een aangenaam vriendengroepje. Misschien wel het laatste concertje van 2012?

1 opmerking:

  1. Wij waren er ook,hadden een week eerder ook het concert van Roch in Luik bezocht.

    Wij zijn zeer onder de indruk van de Konzerten van Roch. Zeer goed live! Had eigenlijk al veel verwacht...maar is nog beter dan verwacht...super band ook!

    Ik kom uit nedeland en vind het onbegrijplijk dat Roch met zijn super muziek en top stem hier niet zo bekend is.
    Zegt veel over de muziek kennis in nederland.
    Ik geniet al 13 jaar van de muziek van Roch.
    In april 2013 komt hij terug naar belgie,en ik zal er zeker bij zijn weer.

    Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen