-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 3 december 2012

Jarig vandaag

Natalia's verhaal begint op 9 mei 2003, waar ze tijdens de finale van idool 2003 op de eervolle tweede plaats strandt met een minimaal verschil aan punten…
Ondanks haar tweede plaats sleept ze toch een felbegeerd contract met BMG in de wacht. Wat later brengt ze haar eerste single uit, ‘Without You‘. Deze single is meteen goed voor goud en bezorgt haar de Tien Om Te Zien zomer-trofee. Tijdens die zomer van 2003 werkt Natalia vlot 100 optredens af.

Vanaf dan gaat het snel: ze is te gast op de “Night of the Proms”-concerten waar ze menig sceptici kon overtuigen van haar zangkwaliteiten en brengt in oktober 2003 een tweede single uit, ‘I‘ve Only Begun To Fight‘. Deze single is tevens de soundtrack van de film ‘Team spirit 2‘ en de voorloper van haar ijzersterke debuutalbum ‘This Time‘. Samen met Xander De Buisonjée brengt ze een wondermooi duet tijdens de Disneyproms.
Omdat ze van liedjeswedstrijden houdt schrijft Natalia zich in voor Eurosong. Haar liedje “Higher than the sun” moet de duimen leggen tegen dat van Xandee, maar wordt in Vlaanderen andermaal een megahit! Geen songfestival dus, maar wel een fel gesmaakt optreden tijdens “my first night”. Samen met The Pointer Sisters zet ze het Sportpaleis op stelten met “I’m so exited”. Ondertussen is ze gestart met haar eerste live-tour, met een volledig en imposant orkest in een schitterende live-show. Die zomer speelt ze op tal van festivals waaronder Rock Affligem, Paal op stelten, Marktrock en Beleuvenissen voor een afgeladen markt.
“Risin’" de voorloper van haar het tweede album “Back for more”, wordt in geen tijd alweer een gigantische hit! Het Album “Back for more” komt uit onder grote belangstelling en belandt binnen de kortste keren op de eerste plaats en kampeert meer dan 40 weken in de Ultratop. “Back for more” is ook de naam van haar nieuwe live-tour die startte op 5 november en eindigt op 27 maart met een afsluitend concert in de Antwerpse Zuiderkroon.
40.000 tickets en een Zamu- en TMF- Award later wordt het dubbelconcert met de Pointer Sisters aangekondigd. En dat Vlaanderen er wel pap van lust blijkt uit het feit dat de inmiddels 5 shows zeer snel zo goed als uitverkocht zijn…
Die zomer trok Natalia door Vlaanderen met de "summer tour 2005", met inmiddels legendarische hoogtepunten tijdens Beleuvenissen, de Turnhoutse Vrijdagen en op het Sint Baafsplein tijdens de Gentse Feesten.
Toen bekend raakte dat ze met de Pointer Sisters zou optreden in het Sportpaleis, hoopte zij en haar entourage op twee sportpaleizen. Het werden er 10.
Na de première ging de pers helemaal uit de bol en de lovende kritieken bleven dan ook niet uit. Omdat het negende concert ook al uitverkocht werd, besloot men om er nog een tiende aan toe te voegen. Dat concert was op vier dagen uitverkocht.
Na de Sistersconcerten, nam Natalia deel aan "sterren op de dansvloer", een prestigieus programma op VTM, waar ze het in de finale haalde met Dina Tersago
Toen sloeg het noodlot toe... in april 2006 werd de nieuwe single "rid of you" gereleased, en begin mei zou ze opnieuw gaan toeren.
Tijdens de ochtendshow met Deckers & Ornelis bij Q-music liep het mis. Een ontstoken zenuw bezorgde Natalia en haar entourage kopbrekers.
Een aantal optredens werden verschoven naar het najaar.
Maar helaas, de genezing verliep langzamer dan verwacht. Uiteindelijk besliste het management in samenspraak met het medisch team en zangcoach Peter De Smet om de hele tour te cancelen.
Natalia legde zichzelf een streng regime op: drie maal per week logopedie en tweemaal per week zangles.
Dat werpt langzaam maar zeker zijn vruchten af.
Ondertussen bezocht ze verschillende productieteams in Nederland, Zweden en Duitsland.
Het derde album moest er dan ook staan.
Uiteindelijk werd gekozen voor een Duits productieteam: Valicon music
"Gone to stay" werd gekozen als eerste single.
Het nieuwe album "Everything and More", lag op 28 mei in de winkel, en verkocht reeds meer dan 45.000 ex Het album stond 5 weken op 1 in de Ultratop. Ze haalde dan ook meteen een Platinum award binnen.
Op 15 oktober lag haar levensverhaal "met hart en soul" in de winkel. een 300 pagina's dik boek, waarin de diva vertelt over haar jeugdjaren, haar ervaringen met idool, het plaatselijke sterrendom, haar ontmoetingen met internationale sterren enz.... Meer dan 10.000 ex gingen ondertussen al over de toonbank.
Op 5, 6, 9 11,12 en 13 januari 2008 concerteerde ze met veel succes samen met Envogue en Shaggy in het Antwerpse Sportpaleis. Het werd een spetterende show, met lovende kritieken.
"All or nothing" is de voorloper van haar vierde studioalbum "Wise girl", een album met prachtige songs en heel persoonlijke nummers zoals "still with me". Het is het eerste album waar de Diva zich ontplooit als songwriter.
Intussen breekt ze met haar platenfirma Sonymusic. Ze wil op haar eigen benen staan, en zichzelf een weg zoeken in het buitenland.
Een geplande reis van 2 maanden naar Amerika, wordt uitgesteld door de aanslepende ziekte van haar vader die later op het jaar sterft.
In januari 2011 doet ze 6 Natalia meets concerten in het sportpaleis, deze keer met een zielsverwante, de Amerikaanse Anastacia, met wie ze de hitsingle "Burning Star" opneemt.
Tussendoor speelt ze een kleine cameo in de film "Groenten uit Balen", waarvoor ze ook de titeltrack "One Minute" opneemt. One Minute wordt een heuse airplayhit, en noteert torenhoog in de airplaycharts.
Eerder dit jaar werd ze uitgenodigd door Lionel Richie voor een live duet in het Sportpaleis
Natalia wordt vandaag 32!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten