-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

vrijdag 6 januari 2012

Better Man - Luistersessie

Yannick Bovy stelde gisteren zijn eerste cd in avant première voor in de vorm van een luistersessie. We kregen 7 nieuwe nummers te horen met wat achtergrond van de artiest zelf. (lucky seven?)


1. All my Loving : een bekend Beatles nummer dat toch niet tot het algemeen collectief geheugen behoord werd met een nieuw arrangement van Patrick Hamilton compleet in een nieuw jasje gestoken.
2. Under my skin : een cover van 'old blue eyes' wat een thuismatch wordt voor de stem van Yannick.
3. Better man : een nieuw nummer op de songlist met een diepgaande tekst die je op een stormachtige avond als deze tot nadenken stemt. Een hele fijne keuze die ook de titel van de full cd werd.
4. My Cherie Amour : een cover van Stevie Wonder die weer net uit die niet super bekende songs geplukt werd. Een cover maar we krijgen geen enkele plagiaat nasmaak.
5. Hold on : een nieuwe song die direct tot favoriet van manager Gino wordt gecatalogiseerd. De man heeft smaak, moest dit nog niet duidelijk zijn. Ook voor mij is dit de topper van de luistersessie. Een song over geloven in jezelf wat uiteraard een geweldige boodschap is.
6. Theoretical Love : een nieuw poppy nummer wat voor mij enorm in de lijn van Rick Astley ligt. De "Stock Atkin and Waterman"- leest om het anders te verwoorden. Wordt dit de volgende singel?
7. Perfect : van zodra dit lied start, weet je direct, ik ken dit. Toch duurt het even vooraleer je er een naam op kan plakken. Een prachtig nieuwe invulling van deze Fairground Attraction song.

De keuze van de songs is met heel veel zorg, liefde en warmte gebeurd. Dat merk je onmiddellijk. Yannick trekt zijn registers open en laat zien wat hij in huis heeft. Jazzy, pop, swing, american standards,... hij opent zijn kast en kiest zijn favorieten van het ogenblik.

Ook voor de coverfoto is niet over één nacht ijs gegaan. Ik mis vaak de persoonlijkheid in zo'n foto. Vaak wordt geopteerd voor een glamoursprankel die niet echt de ziel van de artiest blootlegt. Eén blik op deze foto en je legt contact met de inhoud van de verpakking. Helemaal in de lijn van de Rod Stewart foto's op zijn "Great Americian Songbook" cd's. Wat daarbij dan ook weer de cirkel rond maakt.

In kleine locatie met een beperkte gastenlijst en een artiest die een stukje van zichzelf blootgeeft. Tel daarbij de prachtige muziek en de warme stem en je krijgt een totaalpakket dat helemaal klopt. Het deed me terugdenken aan "My Sinatra" in NYC. Tien jaar geleden zag ik daar in een club op Broadway een aantal jonge mensen hun versie van de Sinatra songs brengen. Dit gevoel kwam gisteren helemaal terug. De cd van Yannick Bovy "Better Man" ligt vanaf 1 februari in de winkel. In september van dit jaar staat er een schitterend concert in de Arenberg schouwburg gepland. Ga eens kijken, ga eens luisteren... België heeft er een talentvol internationaal raspaardje bij.


Info : http://www.yannickbovy.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten