-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

vrijdag 20 januari 2012

Toptransfer voor Grenslandhallensite

28 jaar lang waren het stadsbestuur en Unizo Hasselt elk voor de helft eigenaar van de vzw Grenslandhallen.

In de toekomst zal de vzw Grenslandhallen enkel bestaan uit een afvaardiging van het Hasselts stadsbestuur. Daarnaast werd een privatiseringsoperatie voor de uitbating opgestart. Ondertussen zijn we zover dat de exploitatie van het zalencomplex in handen komt van de nv Antwerps Sportpaleis, dé Belgische marktleider op vlak van organisatie van evenementen. Vzw Grenslandhallen, nv Antwerps Sportpaleis en het stadsbestuur sluiten een uitbatingsovereenkomst af voor 27 jaar (onder voorbehoud goedkeuring gemeenteraad januari).

Dit zorgt voor een grote verandering van de Hasseltse evenementensite in de toekomst.

Op de persconferentie van 20 januari wer één en ander toegelicht. De Sportpaleisgroep die eerder het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena naar de wereldtop hebben gebracht, grijpt deze kans als een nieuwe uitdaging. De groep gelooft sterk in het potentieel van het hallencomplex en voorziet om de Hasseltse zalen succesvol te maken, een grondige investering van meer dan 12 miljoen euro.

De grootste uitdaging ligt in de uitbouw van de Ethias Arena, die zal worden verbouwd van een "doos" naar een goed gestructureerde, mulitfunctionele, warme, efficiënte en gezelligde evenementenhal waar standaard concerten voor 5000 tot 7500 (met staand middenplein) bezoekers plaats kunnen vinden. Ook party's tot 17.500 personen blijven mogelijk. Voorts kan de Ethias Arena gebruikt worden voor de organisatie van beurzen die maximaal 15.000m² vloeroppervlakte nodig hebben. De gehele structuur van de hal wordt behouden: er zal een zaal in de zaal worden gebouwd. Ruimtelijk zal de zaal verkleinen met de bouw van vaste betonnen tribunes. Er komen ook extra ruimtes en faciliteiten zoals extra sanitair, extra vestiaire, extra togen en een nieuw vipplatform.

De Studio wordt verbouwd naar een volwaardige topklasse basketbalzaal voor ongeveer 200 toeschouwers ten behoeve van het Limburgse basketproject Limburg Energy. Ook de Studio wordt een zelfstandige zaal met een eigen toegang, die dus volledig onafhankelijk van de andere zalen zal functioneren.

Hal 4 wordt voortaan onder de naam Congrestheater in de markt gezet. Zij zal worden geüpgraded naar een volwaardig en zelfstandig muziektheater. De investeringen behelzen o.a. de verhoging van de hal met 4 meter boven het tribunedeel en de verhoging van de theateropening. Voorts zal het dak volledig worden vernieuwd, inclusief aanbrengen van akoestische en thermische isolatie.

Voor de verbouwingen in Hasselt zal de Sportpaleisgroep een beroep doen op de deskundigheid van het multiprofessionele architectenbureau abv+ architecten, waarmee ook samengewerkt wordt voor de verbouwingen in Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten