-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 28 januari 2012

UB40 in Goes (NL)




UB40 kennen we allemaal nog van de liedjes Red Red Wine en Rat in the kitchen. Voor velen jeugdsentiment. Ook voor ons en we wilden dan ook de kans niet onbenut laten om te gaan kijken naar deze oude reggaeband die we ooit op een festivalweide in Torhout (BE) hadden gezien. Dat dit concert doorging was nog twijfelachtig. De media kondigde immers een paar maanden gelden aan dat UB40 failliet was gegaan en dat het concert op de helling zou komen staan.

De 10 koppige band maakte een half uur te laat hun opwachting maar het werd hen al snel vergeven. De originele zanger van UB40 die in 2008 de band verliet was vervangen voor zijn broer Duncan die niet uit de toon viel in het geheel. Zanger Duncan kwam met een arm in een mitella/band op. De gitarist van dienst vertelde dat Duncan bij het verlaten van de boot gevallen was en een rib had gebroken. Dat hij er dus wel stond en zong is een compliment waard. De helft van de band was verjongd. Maar de oudjes van UB40 deden het prima. De enige rastaman in de band maakte de show helemaal af.


Al gauw stond het 2500 koppige publiek mee te deinen op de vertrouwde reggae tonen. Alle klassiekers werden uit de kast gehaald en dat gaf een vertrouwd gevoel. Maybe Tomorrow, Cherio Baby, Here I’am baby,Kingston Town, One in ten en Please don’t make me cry werden woord voor woord meegezongen. De nieuwe nummers waren niet van dat genre wat we kenden maar dat mocht de sfeer niet drukken. Na nog 2 bisnummers verlieten de mannen met een goed gevoel het podium en het publiek werd dan ook netje bedankt met een; “ Bedankt Goes “.

Foto's en verslag : Truus Dingemanse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten