-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

dinsdag 24 januari 2012

Rundskop genomineerd voor Oscar

'Rundskop' heeft de felbegeerde Oscarnominatie beet. De film van de Truiense regisseur Michaël R. Roskam behoort tot de vijf gelukkigen in de categorie 'Beste anderstalige film'. "We hadden gehoopt op een nominatie, maar dat we ze binnen hebben, is toch onverwacht", reageren Roskam en producent Bart Van Langendonck. "We maken een kans van één op vijf."

Op 26 februari worden in Hollywood de Oscars uitgereikt en zal duidelijk worden of de film over de hormonenmaffia die zich afspeelt in en rond Sint-Truiden het gouden beeldje in de wacht heeft gesleept. Grote favoriet in de categorie 'Beste buitenlandse film' is echter de Iraanse film 'A Separation'.

Kansloos is 'Rundskop' echter niet. Zowel in binnen- als buitenland wordt de film geroemd om de prachtige cinematografie en vooral om de indrukwekkende acteerprestatie van Matthias Schoenaerts als getormenteerde veeboer Jacky Vanmarsenille.
De andere drie genomineerden in deze categorie zijn 'Monsieur Lazhar' uit Canada, 'Footnote' uit Israël en 'In darkness' uit Polen.

Beeld: Photo News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten