-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 17 mei 2012

Moments before the flood - Carl De Keyzer

Toegegeven, dit bericht heeft weinig met muziek, theater, film of sport te maken maar als geïnteresseerde amateurfotograaf vond ik het toch meer dan de moeite om te plaatsen.

Carl De Keyzer is een begrip in de wereld van de gevoelige plaat en daarom ook een BV die zijn plaatsje in de spotlights verdient.  
De  tentoonstelling "Moments before the flood"  loopt van 17 mei tot en met 26 augustus 2012 op de Maritieme Site, Slipwaykaai - Oostende Oosteroever - in een organisatie van Uitgeverij Lannoo en toont het fotografisch onderzoek van Carl De Keyzer naar hoe Europa omgaat met de moeilijk in te schatten dreiging van een stijgend zeeniveau. Het project kijkt niet enkel naar de toekomst, maar heeft ook oog voor historisch vormen van kustbescherming en hoe Europa vandaag omgaat met vloedgolven en stromen. Het onderzoek van De Keyzer gaat over het onvermogen om uit te maken hoe reëel een gevaar is en hoe efficiënt onze bescherming is. Hij reisde vier jaar lang aan een tempo van vier maanden per jaar de kusten van Europa af op zoek naar ijle landschappen, desolate stranden, verlaten hotels, winterse pieren, akelige havenkranen, troosteloze kliffen en dramatische wolkenpartijen. Hij wil de ramp niet fotograferen, maar het wachten op de ramp. In het kielzog van Carl De Keyzer maken Mei Vandenberghe en Jimmy Kets (i.s.m. de dienst Cultuur stad Oostende) de documentaire 'OdysSea - Moments before the flood' waarin ze een portret schetsen van de gerenommeerde fotograaf tijdens de realisatie van zijn fotoproject. Ze gaan op zoek naar de man achter de lens en besteden extra aandacht aan de opbouw van zijn expo in Oostende.
TICKETS 8 euro / 5 euro Meer info op http://www.momentsbeforetheflood.com/
Je kunt vanuit het centrum van Oostende - Visserskaai - de overzetboot nemen naar Oostende Oosteroever.

Uitgeverij Lannoo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten