-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 10 maart 2012

Het leven van Claude François op het witte doek

Op donderdag 6 maart ging 'Cloclo', de langverwachte film over het leven van de Franse zanger Claude François, in avant-première in UGC De Brouckère te Brussel.
Fans van 'Cloclo', wees gewaarschuwd: de tweeënhalf uur durende film zingt niet enkel de lof van de chansonlegende.
François komt naar voren als een getekend en gekwetst man, een beeld dat veraf staat van het vrolijke imago dat hem door de media werd aangemeten. We zien hem tijdens z’n jeugdjaren in Egypte, de moeilijke relatie met zijn vader krijgt de nodige aandacht en vooral de strijd voor een plaats in de muziekwereld ontvouwt zich op het witte doek. We zien ook zijn obsessieve kant, een beetje narcisme, soms wat autoritair gedrag en controledrang.Claude François was wel meer dan een goedgemutste zanger: hij was een echte zakenman, die steeds wilde vernieuwen en zich voor 100 % gaf.
Al die kanten van hem zie je in deze film van regisseur Florent Emilio Siri.Jérémie Renier – de acteur die in de huid kruipt van François – maakt indruk. Hij zingt en beweegt niet alleen zoals de zanger, hij lijkt er ook sprekend op. Een film die de moeite waard is om eens te bekijken dus, en die wellicht erg dicht bij de werkelijkheid staat, en bij het leven dat Claude François tussen 1939 en 1978 leidde.
Filmrelease: 14/03/2012Met Jérémie Renier, Benoît Magimel, Monica Scattini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten