-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 29 maart 2012

Suikerrock 2012

Muziek maken is voor Piet Goddaer even levensnoodzakelijk en vanzelfsprekend als ademhalen. Gepassioneerd als hij is, vindt hij als componist en performer moeiteloos aansluiting bij andere kunstenaars. Bijvoorbeeld in de film en de mode zoals modeontwerper Dries Van Noten of schoenontwerper Floris van Bommel. Piet Goddaer's talent, vakmanschap en muzikale lef dragen ertoe bij dat hij
door anderen artiesten en groepen wordt gevraagd als songschrijver, arrangeur en/of producer. Zo werkt hij samen met Arid, Lunascape, Novastar en het Britse kunstenaarscollectief A Change Of Light.
De beeldende kracht van zijn composities maakt dat hij vaak wordt gevraagd om de soundtracks voor films, documentaires en tv-series te verzorgen, zoals de soundtrack van de tv-reeks ‘Sedes & Belli’, van de film ‘Crusade In Jeans’ (naar het boek ‘Kruistocht In Spijkerbroek’ van Thea Beckman) en de muziek in de documentaire ‘To Walk Again’ van Stijn Coninx.
Zijn vader, klassiek componist en jazzmusicus Norbert Goddaer, stimuleert Piet als kind om noten te leren lezen. Op de muziekschool leert hij ook piano en sax spelen. En via de platencollectie van zijn vader proeft hij van uiteenlopende genres, van klassieke muziek over Dave Brubeck tot Frank Zappa.
Op z’n zestiende verjaardag start hij zijn eerste band, Church of Nemesis, met zijn broer Jan die bas speelt. Wanneer de leadzanger het voor bekeken houdt, gaat Piet zingen en wordt de groep omgedoopt tot Heather O’ Rourke. In 1994 start Jan Goddaer met het hiphop/funk project Word. Piet schrijft de teksten voor deze formatie en rapt. Word is populair in het live-circuit en wordt opgepikt door Studio Brussel.
Ondertussen schrijft Piet ook nummers met het oog op een soloproject, en zo wordt in 1995 Ozark Henry geboren. Recensenten zijn laaiend enthousiast over zijn muziek, maar de doorbraak komt er pas
in 2001, met zijn derde cd ‘Birthmarks’ en de hits ‘Rescue’, Word Up’ en ‘Sweet Instigator'. Ozark Henry wordt door het Belgische publiek aan de borst gedrukt en speelt uitverkochte concerten in zalen variërend van de AB over de Lotto Arena tot Vorst Nationaal.
De daaropvolgende albums 'The Sailor Not The Sea', 'The Soft Machine' en 'A Decade' behalen steevast minstens goud en vormen de schatkisten van hits als 'Indian Summer', 'At Sea', 'These Days' en 'Godspeed'. In 2008 verhuist Piet Godaer tijdelijk naar Parijs, maar na drie jaar stilte liet Ozark Henry eind 2010 weer van zich horen met zijn zesde studioalbum ‘Hvelreki’. Met lovende kritieke en 4 sterren recensies zette het nieuwe album Ozark Henry terug stevig op de Belgische muziekkaart: de plaat behaalde op amper twee maanden tijd platinum en bij de MIA’s ging de artiest lopen met de award in de categorie Pop. Met de single 'This one's for you' scoort hij ook nog eens zijn grootste hit tot dan toe!



Na een blitzcarriere als grafisch vormgever wordt Daan Stuyven, eind jaren '90, bekend als zanger van Dead Man Ray, een Antwerpse indie-rock band met o.a. ex-dEUS-gitarist Rudy Trouvé. Eind jaren tachtig was hij reeds met de groep Citizen Kane in de Humo's Rock Rally-finale belandt, en had hij met Running Cow geproefd van het succes dankzij de radiohit 'Gasoline On Fire'.
Maar vooral als solo-artiest ontpopte hij zich als een muzikale variant op het belgische surrealisme, met bizarre pophits als 'Swedish Designer Drugs', 'Victory', of de dancehit 'Housewife'.
Zijn muziek combineert cynische teksten met elektronische, extreem dansbare muziek. Soms pompeus megalomaan, dan weer kwetsbaar intimistisch. Zowel met de albums 'Victory', 'The Player', en 'Manhay' behaalde hij de goud/platinum-status. 'Manhay' gereleased in april 2009, gaf een radicale ommekeer in sound. Volledig live - geen sythns - no beats - pure wilde en emotionele muziek met DAAN's donkere zang als middelpunt. Live met een energieke, en behoorlijk 70's klinkende band als begeleiding en de fantastische Isolde Lasoen op de ritmesectie, zorgde dit voor meer dan 100 stomende festivals in 2010-2011.Het succes van de country getinte hitsingle 'Icon' was daar niet vreemd aan.
In 2010 was DAAN 'Best downloaded artist' in België, won hij een groot aantal Mia’s in diverse categoriën, en werd hij verkozen als beste zanger op Humo’s Pop Poll, zowel in 2009, 2010 en 2011. Een volledig uitverkochte en alom laaiend entoesiast onthaalde theatertour (80 shows) volgde in 2011 met het akoestisch programma ‘Simple’. Eind vorig jaar verscheen 'Concert', een registratie van 'Simple' in het Flagey gebouw.Terecht werd DAAN begin dit jaar gelouwerd met de Vlaamse Cultuurprijs.
Begin dit jaar dee hij inspiratie op onder de Californische woestijnzon, voor een "mogelijk psychedelische plaat" die in het najaar zou verschijnen. Ondertussen is DAAN weerom klaar om deze zomer het beste van zichzelf te geven in een ‘best of’-show, op zondag 28 juli op de Grote Markt van Tienen!


Texas rondt Suikerrock 2012 af maar er volgen waarschijnlijk nog wel enkele namen voor zondag 29 juli wat toch steeds een zeer afwisselende familiedag is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten