-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

vrijdag 16 november 2012

De Kreuners - Ga buiten met Live-cd

De laatste kaarten gaan de deur uit voor de drie afscheidsconcerten van De Kreuners in het Sportpaleis. Het afscheid wordt er één dat de fans zich zullen blijven herinneren, o.m. dankzij de live-cd die ze na afloop van het bijgewoonde concert kunnen kopen.
“Ik vermoed dat de fans met eigen ogen willen vaststellen dat we er écht wel mee ophouden”, is de enige uitleg die Walter Grootaers kan geven om de immense belangstelling rond het definitieve afscheid van De Kreuners op 7, 14 en 15 december in het Sportpaleis te verklaren. Inmiddels zijn meer dan 49.000 tickets verkocht, en elke dag komen daar enkele honderden gelukkigen bij. Daar de planning van het Sportpaleis zeker géén vierde show toelaat, zullen op deze historische dagen naar grote waarschijnlijkheid alle 55.995 beschikbare zitjes bezet zijn. En zijn dit écht de laatste concerten? Ja, het zijn écht de laatste.
Jan, Ben, Erik, Walter en Axl werken momenteel hun laatste repetities af en starten donderdag 22 november de laatste opwarmconcerten met een showcase voor Joe FM in, voor de laatste keer, Lier. Bij hun slotoffensief horen ook een aantal laatste tv-optredens, een allerlaatste verzamelaar en een laatste single. De laatste single is ‘Radio’, die al in 1990 werd opgenomen en nu als zesde single wordt uitgebracht van hun bekendste cd ‘Hier en nu’. Illustere voorgangers uit dat album waren ‘Ik wil je’, ‘Zo jong’, ‘Verliefd op Chris Lomme’, ‘Maak me wakker’, en ‘Nu of nooit’. Destijds werden meer dan 100.000 exemplaren van deze plaat verkocht. Zopas is door EMI ook nog een ’De Laatste Kreun’-verzamelaar uitgebracht, een driedubbele digibox met 51 songs van De Kreuners.
Maar hét collector’s item voor alle Kreuners-diehards wordt ongetwijfeld de instant live-cd die elke avond in het Sportpaleis wordt opgenomen en meteen wordt gebrand en verkocht, zodat de bezoekers al op de terugrit dit muziekfeest kunnen herbeleven. Met een beetje geluk horen ze zichzelf op het schijfje met Walter en zijn mannen meezingen. Deze instant live-cd zal 22 euro kosten. De muziek wordt tegen 28 euro ook op een usb-stick aangeboden. Cd en usb-stick komen tot stand in samenwerking met EMI en zullen niet in de handel verkrijgbaar zijn. De Kreuners hebben beloofd om elke avond een andere setlist te spelen, de drie cd’s zullen bijgevolg telkens een andere inhoud hebben.
Zaterdag 15 december, ergens rond halftwaalf, zullen Jan, Walter, Ben, Axl en Erik vooraan op het Sportpaleispodium voor de allerlaatste keer hun fans groeten. Daarna valt na 34 jaar definitief het doek over deze iconische Vlaamse rockband. Wie mee geschiedenis wil schrijven, rept zich voor de laatste kaarten.
DE KREUNERS - DE LAATSTE KREUN, met voorprogramma DE MENS. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 7, vrijdag 14 en zaterdag 15 december om 20.30 uur. Kaarten kosten 25, 30, 35 en 45 euro, exclusief service- en verzendingskosten en contributie combiticket De Lijn en zijn verkrijgbaar via www.sportpaleis.be, www.teleticketservice.com en 070/345.345.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten