-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zondag 5 juni 2011

Neil Diamond Antwerpen

Zaterdag 4 juni trad Neil Diamond op in het Sportpaleis van Antwerpen. Het was slechts zijn tweede bezoek aan ons land. Drie jaar geleden was hij voor het eerst bij ons te gast.

Bij zijn intro bracht hij ode aan Soolaimon en meteen was de toon gezet. Het was ongeloofelijk warm onder het blauwe dak maar niets weerhield deze "NYC born and raised american" ervan om er stevig de beuk in te gooien. Niet in het minst zijn 70 levensjaren.

Wat vooral bijzonder was, is dat hij een aantal echte klassiekers (ik denk dan aan Play me, September Morning, Long Fellow Serenade) schrapte om een aantal songs in het voetlicht te brengen die we al zolang niet meer gehoord hadden. Het mooiste voorbeeld is "Morningside".

Om even terug te komen op de hoge temperaturen... Het is voor een US Citizen natuurlijk onbegrijpelijk dat we hier geen airco hebben in een zaal zoals het Sportpaleis. Dit was hem blijkbaar drie jaar geleden niet ontgaan (het concert vond toen rond ongeveer dezelfde datum plaats) en hij had voor de gelegenheid een aantal verfrissingssprays meegebracht. De eerste rij werd gevraagd deze door te geven zodat iedereen ervan gebruik kon maken. Als de spray leeg was, moest men maar even teken doen, zodat hij een nieuwe kon geven. Een fijn intermezzo, terug naar de realiteit, in een show die ons vaak terugcatapulteerde naar de jaren '60 en '70.

Het was veel te snel weer voorbij. Hopelijk beviel het deze rasartiest in antwerpen zo goed dat hij toch nog eens een keertje dit kleine landje vol grote fans bezoekt. Het land met de haven waar zijn grootouders inscheepten om aan de andere kant van de oceaan een nieuw begin te maken.
De naam Diamond kon niet toepasselijker.

Een willekeurige greep uit de playlist : Soolaimon, I've been this way before, Crunchy Granola Suite, I am I said, Sweet Caroline, You don't bring me flowers, Beautifull Noise, I'm a believer, Love on the Rocks, Forever in Blue Jeans, Cherry Cherry, Brother's Love Travelling Salvation Show, Solitary Man, Cracklin Rosie, Hello Again, Morningside, Holly Holy,...

10 opmerkingen:

  1. Mooi verslag van een mooie avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft iemand de volledige playlist ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fredje astjuni 06, 2011

    1.intro; Soolaimon
    2.Beautiful noise
    3.Love on the rocks
    4.Forever in blue jeans
    5.Hello Again
    6.Shilo
    7.Red red wine
    8.Solitary man
    9.Cherry cherry
    10.Glory road
    11.Ain't no sunshine
    12.I'm a believer
    13.You don't bring me flowers
    14.Crunchy granola suite
    15.Sweet caroline (2x)
    16.Morningsite
    17.Holly holy
    18.Hell Yeah
    19.I am i said
    encore;
    20.Cracklin' rosie
    21.Brother Love traveling salvation show
    22.i've been this way before

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een schitterend concert!
    Hier ook erg mooie foto's van een mooie, airco-loze avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit was voor ons een van de mooiste concerten die we ooit mochten meemaken.
    De stem van Neil,het perfecte orkest ,de weergaloze backinggirls;allemaal gemixt in een enthousiasme dat zo van hen uitging.Kortom weergaloos.
    Komt hij terug naar Belgie dan zullen we er zeker terug zijn.
    Neil bedankt voor deze mooie avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. spijtig dat dit concert weeral voorbij is, ik ben nog steeds aan het na-genieten....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Grandioos super voor mij ben je de enige echte topper klasse.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. alleen de eerste song was al grandioos,
    wat een geweldige opening van het concert,
    Thank you Neil

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De vertraging van 2 uur in Rotterdam was al snel vergeten bij dit fantastische concert met een Neil Diamond nog sterker en ook vol emoties. Bedankt Neil Diamond voor deze prachtige avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. haha nou ik vind het anders ook onbegrijpelijk dat er geen airco is...en ben geen us citizen hoor. Hij zou er maar in blijven...

    BeantwoordenVerwijderen