-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 27 juni 2011

Seal en DIV4S eerste namenvoor Night of the Proms 2011

Night of the Proms maakt vandaag met Seal en het sopranenkwartet DIV4S een deel van zijn programma voor dit najaar bekend. Het feest van klassiek en pop start op vrijdag 28 oktober in het tegen dan al deels verbouwde Antwerpse Sportpaleis.

Seal brak in 1990 door als gastvocalist op ‘Killer’ van Adamski. Datzelfde jaar scoorde hij ook met de single ‘Crazy’ van zijn gelijknamige debuutalbum en bewees hij geen eendagsvlieg te zijn. Nadien volgden de hits ‘Future Love Paradise’, ‘Kiss From A Rose’ (ook op de soundtrack van Batman Forever terug te vinden) en ‘Amazing’.

In de loop van zijn opmerkelijke muziekcarrière ontving Seal talloze onderscheidingen, waaronder drie Grammy Awards. Hij heeft tot nu toe zeven albums, vier live-albums en verschillende verzamelalbums achter zijn naam staan. In september vorig jaar verscheen ‘Commitments’, zijn meest recente werk. Wereldwijd verkocht de Britse zanger, met Braziliaanse moeder en Nigeriaanse vader, meer dan 15 miljoen albums.

Bedeeld met een unieke baritonstem en een uniek talent voor songschrijven voelt Seal zich als een vis in verschillende muzikale watertjes. Heel wat van zijn fans smelten voor zijn romantische liefdesliedjes, maar net zo goed heeft Seal succes in de dancewereld.

De vier bloedmooie Italiaanse sopranen Denise, Isabella, Vittoria en Sofia zijn dit jaar de klassieke act op Night of the Proms. Het kwartet maakte vorig jaar al tijdens Night of the Proms in Charleroi grote indruk.
Het viertal is klassiek opgeleid aan het conservatorium en maakte als DIV4S in 2008 zijn debuut aan de zijde van Andrea Bocelli tijdens een concert in Rome. Sindsdien bracht de samenwerking met Bocelli hen naar concertzalen over heel de wereld, waar ze met succes evergreens en bekende Italiaanse klassieke muziek zongen. Muziekcritici en –liefhebbers zijn wild enthousiast van hun performance. Op dit ogenblik werken de vier dames, ondanks hun drukke concertkalender, aan een eerste cd.

“Je zou ze kunnen omschrijven als een vrouwelijke variant van Il Divo”, blogde Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms, vorig jaar nadat hij DIV4S voor het eerst ontmoette tijdens een optreden in Hasselt. “Ik had kippenvel en tranen in de ogen. Ik had écht een Bocelligevoel tijdens hun concert.” DIV4S is een streling voor zowel het oog als het oor en zal zonder twijfel alle Promsbezoekers charmeren.

Het wordt voor de DIV4S een enthousiast weerzien met Night of the Proms. In april vorig jaar waren Denise, Isabella, Vittoria en Sofia al te gast op het Promsconcert in Charleroi. De sopranen kregen toen na afloop van hun optreden een staande ovatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten