-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 16 augustus 2012

Borg krijgt pingpongles van Jean-Michel Saive

Terwijl de Spanjaard Carlos Moya het opnam tegen de Zweed Thomas Enqvist tijdens de openingsmatch van Optima Open 2012 om 14 uur in Knokke-Heist, bracht Björn Borg op hetzelfde moment een bezoek aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) in Brussel om er de zieke kinderen te ontmoeten en te steunen. Hij kreeg er eveneens een les tafeltennis van de Belgisch kampioen Jean-Michel Saive, die net terug is van de Olympische Spelen in Londen.
‘Veel zieke kinderen hebben jammer genoeg niet de mogelijkheid om op vakantie te gaan naar de kust en naar ons te komen kijken op Optima Open. Daarom vind ik het belangrijk om hen hier - in het ziekenhuis - te ontmoeten en een glimlach op hun gezicht te toveren’, legt Björn Borg uit.
Met dit bezoek steunen Björn Borg en Jean-Michel Saive de vzw Belgian Kids’ Fund (BKF) en de vzw Kids’ Care (KC), de officiële goede doelen van Optima Open.
Voor elk verkocht ticket gaat er namelijk 1 euro naar de goede doelen. Zo kregen zij vorig een cheque van 10.000 euro overhandigd.
‘Ik had dit voor geen geld ter wereld willen missen! Niet alleen omdat ik al altijd een grote fan was van Björn Borg, maar vooral omdat ik het belangrijk vind om initiatieven te steunen die bijdragen aan het geluk en welzijn van zieke kinderen’, aldus Jean-Michel Saive.
Na de match tafeltennis, met als eindstand 11-9 tussen Jean-Michel Saive en Björn Borg, deelde de tennisser handtekeningen uit en gaf hij geschenken aan de kinderen. Hij overhandigde eveneens een fototoestel en een printer van Canon aan professor Georges Casimir, de algemeen medisch directeur van het UKZKF en aan Françoise Timmermans, de directeur van de vzw Belgian Kids’ Fund (BKF) en de vzw Kids’ Care (KC).
John McEnroe zou vandaag normal gezien ook aanwezig zijn in het ziekenhuis maar hij heeft omwille van gezondheidsredenen moeten afhaken. Hij zal morgen - op vrijdag 17 augustus - in België aankomen voor zijn wedstrijd met Mats Wilander en op zaterdag 18 augustus legt hij Björn Borg het vuur aan de schenen tijdens een nieuwe ‘clash of the titans’.
Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste twee jaar verlaten hebben en 35 jaar of ouder zijn. Uitslagen van de dubbelspelen worden niet in de ranking opgenomen. Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of www.ticketnet.be en in Fnac en Free Record Shop. Tickets voor zaterdag 18 augustus zijn volledig uitverkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten