-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 27 augustus 2012

Turnhout on Stage

Na het wegvallen van de reeks concerten 't Zomert op Vrijdag, sloegen onder meer Guy Hermans van Pro Industries en Toon Otten van het Kaaipotfestival de handen in elkaar. ‘We wilden weer wat leven brengen in de stad. Turnhout stond de voorbije jaren op de festivalkaart, maar dat was wat weggevallen’, vertelt Guy Hermans.

Turnhout On Stage blijft dit jaar beperkt tot één avond, 31 augustus, met topartiesten als Gers Pardoen en Buscemi ft. Squadra Bossa. Ook de Turnhoutse band T-Connect, ontstaan uit de hangjongeren die destijds op het Kasteelplein rondhingen, krijgen een plaats op het podium.

De organisatoren verwachten zo'n 4.000 bezoekers. ‘We hebben dit jaar gekozen voor slechts één concertavond, omdat het wat kort dag was om alles te organiseren’, vervolgt Toon Otten. ‘Het is wel de bedoeling om het festival al in 2013 uit te breiden, maar wel onder dezelfde naam.
Ofwel worden het een aantal afzonderlijke concertavonden, ofwel kiezen we voor een festivaldag maar dan wel met verschillende podia. Daarnaast is het nog de bedoeling om tijdens het jaar door een aantal muziekevenementen te organiseren. Die houden we nu nog even geheim.’

Het festival gaat door op het Warandeplein, met het podium gericht op de Kuub. Er komt ook een VIP-tent en heel wat terrasjes zodat de mensen kunnen zitten. De organisatie mag ook gebruikmaken van de loges en het sanitair van De Kuub. De stad Turnhout zorgt voor logistieke steun. De inkom bedraagt 1 euro.

Bron : Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten