-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

zaterdag 18 augustus 2012

De dag van de superlatieven op Optima Open


Voor de start van het weekend tekenden fans van legendarisch tennis alweer massaal in op Optima Open. Thomas Enqvist en Mark Philippoussis speelden de eerste match van de dag gevolgd door de match tussen ‘Fire & Ice’ die voor een volledig uitverkochte tribune het beste van zichzelf gaven.
Het langverwachte duel tussen de legendes Björn Borg en John McEnroe voerde het Knokse publiek vandaag terug naar de Wimbledon finale uit 1980. Toen schreef Borg de finale op zijn naam.
Vandaag wist John McEnroe zijn oude rivaal echter te verslagen met 7-6 en 6-4 in 90 minuten voor een publiek dat zich ondanks de blakende zon toch sterk wist te houden.
John McEnroe vertelt: ‘Uiteraard is een Wimbledon finale winnen niet hetzelfde als hier winnen op Optima Open maar ik heb dit toernooi toch enorm leren appreciëren. Door de jaren heen beleef ik steeds meer plezier in het spelen. Ik daag Björn nog steeds graag uit op het veld.’
‘Ik ben zo blij om hier terug te staan. Ik wil dan ook graag de organisatie en de sponsors bedanken. Het was vandaag heel erg warm maar het publiek bleef enthousiast. Het zijn dan ook de echte tennisliefhebbers die naar hier komen. John is intussen een echte vriend geworden en het was heel fijn om hem hier terug tegen te komen.’, aldus Björn Borg.
Voorafgaand aan de match tussen Borg en McEnroe stonden Thomas Enqvist en Mark Philippoussis op de central tenniscourt van de Royal Zoute Tennis Club. De Zweed en de Australiër namen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. De strijd werd beslecht in een verzengende hitte (35 graden!) met als eindresultaat 6-3 6-7 en 10-5 in een Champions tie-break in het voordeel van de Zweedse Enqvist. Deze laatste zal het in de finale opnemen tegen Goran Ivanisevic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten