-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

woensdag 1 augustus 2012

Radio 2 Zomerhit : Beste Nederlandstalig

Een persoonlijke favoriet. Het komt niet zo vaak voor dat ik m'n persoonlijke mening hier ventileer. Omdat iedereen een plaatsje onder de zon waard is, krijgt ook iedereen hier dat begeerde plaatsje. Vandaag maak ik graag een uitzondering.
HET ZESDE METAAL: Ploegsteert
Biezebaaze zingt in het Gents, Axl Peleman in het Antwerps... En de mannen van Het Zesde Metaal rappen in het West-Vlaams.
De groep draait rond zanger Wannes Cappelle, in een vorig leven student godsdienstwetenschappen. Op 16 februari stelde Het Zesde Metaal z’n 2de CD voor, Ploegsteert.
Gelukkig krijgen de West-Vlaamse teksten een vertaling in het begeleidende boekje!
Op aanraden van Lieven Verstraete in het programma Reyers Laat (bij Lieven Van Gils) hoorde ik voor het eerst bovenstaande song. Het kippevel kwam er instant aan.
Hoe mooi kan er in onze eigen taal verteld worden over een "cultfiguur"? VDB was wielrenner maar was darenboven ook nog een figuur die boven de massa uitsteeg.
Die beelden in woorden samenvatten.... dat deed Wannes

Foto : Thijs Lowagie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten