-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

donderdag 23 augustus 2012

The Jacksons op Night of the Proms

Met The Jacksons zet Night of the Proms opnieuw een legendarische naam uit de muziekgeschiedenis op het programma. De Jackson-broers, die in de jaren zeventig en tachtig met Michael aan hun zijde een wereldwijde sensatie waren, staan van 8 tot en met 17 november samen met Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, harpist Remy van Kesteren en John Miles op het podium van het Antwerpse Sportpaleis.

Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld hebben The Jacksons voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson waren samen met hun betreurde broer Michael als The Jackson 5, later The Jacksons, in de jaren zeventig en tachtig één van de meest geliefde muzikale acts. Meer nog, met hun unieke soulvolle pop-funk, hun vele hits en hun onberispelijke live-optredens herdefinieerden ze de popmuziek.

Wereldhits als 'ABC', 'Blame It On The Boogie', 'I Want You Back' en 'I'll Be There' maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten. Vandaag zijn hun tijdloze hits nog even aanstekelijk en iconisch als op de dag dat ze werden uitgebracht. 'I'll Be There' is nog altijd de best verkochte single in de geschiedenis van Motown.

The Jackson 5 schreven geschiedenis door met hun eerste vier singles op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade terecht te komen. In 1971 werd een tekenfilm van hen gemaakt. Vanaf 1972 combineerden ze hun activiteiten als band met solocarrières, waarvan die van Michael het succesvolst werd. In 1997 werden The Jacksons toegevoegd in de Rock 'n Roll Hall of Fame. Ze waren en blijven de jongste groep die deze eer te beurt viel.

De laatste tournee van The Jacksons vond plaats naar aanleiding van het album 'Victory' in 1984. De Jacksons' Victory Tour bracht in Amerika meer dan 2,5 miljoen mensen op de been. Het was wachten tot 2012 om de broers weer samen op het podium te zien. Deze zomer speelden The Jacksons in de Verenigde Staten een flink aantal concerten met al hun grote hits en een eerbetoon aan hun overleden broer. Voor hun eerste optredens buiten de VS kiest de bestverkopende familie uit de muziekgeschiedenis 'onze' Night of the Proms.

Met de aankondiging van The Jacksons is de affiche van Night of the Proms compleet. The Jacksons, Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, John Miles, harpist Remy van Kesteren en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot zorgen vanaf 8 november voor een ongeëvenaard feest in het Antwerpse Sportpaleis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten