-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

maandag 13 februari 2012

De laatste Kreun

“De Kreuners stoppen niet, ze sterven uit”, zei Walter Grootaers ooit. Maar toch hebben de heren besloten om er dit jaar een punt achter te zetten. En dat doen ze groots. Ze concerteren een laatste keer in openlucht tijdens TW Classic, op zaterdag 23 juni in Werchter. Het definitieve einde volgt indoor met ‘De Laatste Kreun’, op vrijdag 7 december in het Antwerpse Sportpaleis.
De Kreuners zijn de laatste jaren weer bijzonder populair. Er waren meer dan 150 aanvragen voor concerten dit jaar, en de laatste twee tournees ’30 jaar’ (2008) en ‘Veel lawaai’ (2010) werden door ruim 400.000 toeschouwers bezocht. “De Kreuners zitten in het DNA van Vlaanderen”, zei Kris Peeters ooit, en hij heeft gelijk.
Waarom dan stoppen? “Ik denk dat we nog probleemloos een paar jaren door hadden kunnen gaan”, zegt Walter. “Je houdt onbewust je leeftijdsgenoten in het oog en je merkt dat er toch een moment komt dat ze aan de lange afdaling richting Huize Avondrood beginnen. Dat moment merken ze meestal zelf niet, en dat willen we absoluut bij onszelf voorkomen. Waarschijnlijk stoppen we vijf jaar te vroeg. Maar liever dat dan twee jaar te laat.”
De laatste kreunen van De Kreuners zullen niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag 23 juni spelen de heren een laatste keer in openlucht op TW Classic in Werchter. “In 1981 mochten we Rock Werchter openen. Herman heeft bovendien een bepalende rol gespeeld in ons bestaan. Een laatste openluchtconcert in Werchter past dus helemaal”, aldus Walter. Vrijdag 7 december spelen ze hun allerlaatste zaalshow – die gelijk de naam ‘De Laatste Kreun’ meekrijgt – en daarvoor wijken ze uit naar de zaal bij uitstek… het Antwerpse Sportpaleis. “Daar hebben we al een paar onvergetelijke shows gespeeld”, zegt Walter. “Van die ‘Laatste Kreun’ zullen we dan ook een gepast slot-event maken.”
Op beide concerten wordt het voor de fans luidkeels meezingen met de ijzersterke Kreunersklassiekers ‘Layla’, ‘Cous cous kreten’, ‘Ik dans wel met mezelf’, ‘Nummer één’, ‘Vuil water’, ‘Verliefd op Chris Lomme’, ‘Ik wil je’, ‘Nu of nooit’, ‘Zo jong’, ‘Maak me wakker’ en vele andere. En op het eind een traan wegpinken. De Kreuners hebben gezegd wat ze zeggen wilden ...
Kaarten voor DE KREUNERS – DE LAATSTE KREUN in het Sportpaleis kosten 25, 30, 35 en 45 euro. De kaartverkoop start op donderdag 16 februari om 9.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten