-------------------------------------------Voor meer foto's kan je steeds https://www.facebook.com/carinegorisphotography bezoeken ---------------------------------------------

woensdag 8 februari 2012

Jim Cole

Eerst was hij actief met de groep Dijenik, de laatste jaren werkt hij solo. Hij bracht tot heden twee albums uit en is daarnaast soms actief als backing vocal en als toetsenist bij de groep Zender. Cole is afgestudeerd aan het conservatorium van Gent, richting Jazz & Lichte Muziek. Hij studeerde er voor producer.

In 2008 bracht hij de plaat "Soul in 2" uit. Dit debuutalbum werd opgenomen in de Motormusic studio in Koningshooit. Het album kwam uit op het Evil Penguin label en werd verdeeld door LC Music. Jim Cole ontving de prijs voor Popmuziek van de provincie Oost-Vlaanderen ter waarde van 5000 EUR voor Soul in 2.

In 2011 verschijnt zijn tweede album "When Love Is Not Enough". Voor dit album werkte hij samen met David Poltrock en Staf Verbeeck. Het album werd opgenomen in de JET Studio in Brussel. Gegeven zijn voorliefde voor soul en melodie, heeft When Love Is Not Enough dan ook heel wat Motown invloeden. In 2010 werkte hij mee aan de hitsingle Dos Cervezas van Tom Waes tijdens het programma Tomtesterom.

Naast musiceren en componeren is Jim ook actief als backing vocalist. In 2008 zong hij als backing vocalist bij Clouseau tijdens de 11 optredens van Clouseau Crescendo in het Sportpaleis van Antwerpen. In 2010 werd hij door de Belgische delegatie gevraagd om de backing vocals van Tom Dice te verzorgen tijdens het Eurovisiesongfestival in Oslo met het nummer Me and My Guitar. België behaalde daar een 6de plaats.

Jim Cole onderwijst gitaar, songwriting en opnametechniek en geeft ook zangles in verscheidene academies.


Jimmy wist ons gisteren tijdens de opnames van Het Muziekcafé bij Radio 2 te vertellen dat er een STAX-Atlantic tour op het programma staat voor dit voor eind dit jaar. De Motown bezetting van de vorige toer ( Brahim - Sandrine - Elke Bruyneel) zal wel gewijzigd worden maar Kevin en Sofie hebben al toegezegd.

Meer info : www.jimcole.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten